Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Paroubek trpce glosuje: Když Kubice, do vlády také Kajínek a Kožený

Paroubek trpce glosuje: Když Kubice, do vlády také Kajínek a Kožený
zdroj: tisková zpráva

Poté co se ministrem vnitra stane bývalý policista Jan Kubice, chybí do vládní sestavy jako ministr spravedlnosti Jiří Kajínek a jako ministr financí Viktor Kožený.

Pro ParlamentníLIsty.cz na nového ministra takto reagoval Jiří Paroubek, kterého před volbami v roce 2006 nemálo poškodila proslulá „Kubiceho zpráva".

„Jestliže Věcem veřejným nakonec vyhovuje jako ministr vnitra Jan Kubice, jen to potvrzuje dlouhodobé vazby mezi panem Kubicem a panem Johnem," reagoval pro ParlamentníListy.cz Jiří Paroubek.

Ministrem organizátor zločinného spiknutí

„Já jenom čekám, že až půjde o funkci ministra spravedlnosti, že vláda sáhne po Jiřím Kajínkovi a až půjde o ministra financí nebo průmyslu, tak povolá Viktora Koženého," ironizoval vládní výběr na vnitro Paroubek.

„Myslím si, že ten člověk (Kubice) připravil zločinné spiknutí pod názvem Kubiceho zpráva a se svým týmem ovlivnil výsledek voleb a jak se ukazuje, tak jeho vztahy na ABL jsou dlouhodobé," dodal expředseda ČSSD. Personální shoda trojkoaliční vlády pak podle něj jen potvrzuje, že vládě jde jen o to, aby si „uchovala koryta".

"Dva největší problémy této vlády jsou premiér a jeho malá schopnost vedení. A druhý problém jsou Věci veřejné a jejich neschopnost odpreparovat se od agentury ABL. A tyhle dva problémy budou trvat dál, takže já očekávám, že za dva, za tři měsíce, se objeví další krize," myslí si Paroubek o případné shodě koaličních stran na dalším vládnutí.

Podle Paroubka právní spor s Kubicem není ukončen a případně jej povede i před evropské soudy.

Celý článek na ParlamentniListy.cz