Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Parkovací místo v centru Londýna stojí víc než nové ferrari

Parkovací místo v centru Londýna stojí víc než nové ferrari
Součástí pronájmu je i elegantní řetízek, aby na místě neparkoval nikdo jiný | zdroj: Profimedia

Za necelých šest milionů korun můžete mít dům mimo Prahu, dvoupokojový byt v pražské novostavbě nebo třeba nové Ferrari F8. Nebo také jedno parkovací místo na londýnské ulici kousek od Hyde Parku, které si za tu cenu navíc „jen“ pronajmete na 84 let.

Za 200 tisíc liber (5,95 milionu korun) se prodává vyasfaltovaná plocha o rozměru 6 x 3,4 metru vytyčená sloupky a zahrazená řetízkem, aby na ní nezkoušel parkovat nikdo jiný. Tedy, vlastně neprodává - za tuto příjemnou cenu ji jen získáte do dlouhodobého nájmu - na 84 let. 

Přestože se cena zdá přemrštěná, o špatný vtip nejde. Parkovací stání se totiž nachází na lukrativním místě kousek od Hyde Parku, v docházkové vzdálenosti od čtvrti West End, kde celodenní parkování vyjde na 40 liber. Takže si jednoduchými počty můžete vyvodit, že technicky vzato koupí tohoto vlastního parkovacího stání výrazně ušetříte. 

Navíc ceny domů v této lokalitě začínají na 20 milionech liber, takže pořídit si k nim parkování za 200 tisíc je vlastně za hubičku. 

Mimochodem, nejde o nejdražší parkovací místo, které bylo v Londýně nabízeno. Nového majitele bez problémů našla i jiná parkovací stání prodávaná za cenu domu - například začátkem roku někdo za parkování nedaleko Knightsbridge zaplatil 350 tisíc liber (10,4 milionu korun).

Zdroje:
Daily Mail