Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Oranžový Kalousek se vysmál Šmuclerovi. Bankrot? Explicitní blbost

Oranžový Kalousek se vysmál Šmuclerovi. Bankrot? Explicitní blbost
zdroj: Mediafax

ČR spěje k bankrotu do několika let, je na tom politická shoda. Prohlásil pro ParlamentníListy.cz někdejší moderátor a dnes majitel nemocnic Roman Šmucler. To je explicitní blbost, kontruje stínový ministr financí ČSSD Jan Mládek. Šmuclerovu tezi odmítl i bývalý prognostik a expremiér Miloš Zeman.

Roman Šmucler v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz na dotaz prohlásil, že reformy představované vládou ve skutečnosti žádnými reformami nejsou. „Žádné reformy nemáme. Příští rok budeme vyhazovat stejně jako v letošním roce a směřujeme k bankrotu. Jenom se to liší v rétorice, že s přístupem TOP 09 bude ten bankrot možná o dva roky později. Ale všechny strany se domluvily, že skončíme v bankrotu," argumentoval podnikatel.

Sto miliard nebo devadesát, jdeme na buben

„Jestli stát utratí o devadesát pět nebo sto miliard víc, než vybere, tak přeci každý ví, že zbankrotujeme. Čili každý rozumný člověk se připraví na bankrot a uloží si peníze v jiných věcech, protože tady je politická shoda o tom, že tenhle stát půjde na buben," dodal Šmucler.

Poukazuje na to, že ani TOP 09 neříká nic, že má být vyrovnaný státní rozpočet. „Nebo nedej bože, že budeme splácet dluhy tím, že budeme mít vyrovnaný státní rozpočet, všichni se shodli na tom, že směřujeme k bankrotu a je třeba, aby se na to lidi připravili. Ono se mluví o roku 2014, to už tu nikdo z těch, co vládnou, nebude," uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Celý článek na ParlamentniListy.cz