Dnes je středa 8. května 2024.
Počasí dnes 15°C Oblačno

Odmítl si v letadle nasadit roušku a na letušku vystrčil zadek. Hrozí mu 20 let vězení

Odmítl si v letadle nasadit roušku a na letušku vystrčil zadek. Hrozí mu 20 let vězení
Prosím, roušku. Ilustrační foto. | zdroj: Profimedia

Ir, který si při letu z Dublinu do New Yorku odmítl nasadit roušku a vystrčil na letušku holý zadek, čeká na soud v Americe. Je obžalován obviněn z úmyslného napadení a zastrašování člena palubní posádky a hrozí mu až 20 let vězení.

Devětadvacetiletý Shane McInerney cestoval do Spojených států letos v lednu. Týden poté stanul před soudem v New Yorku, kde byl obžalován.

Z trestního oznámení vyplývá, že si několikrát odmítl nasadit roušku, hodil v letadle plechovkou, která zasáhla do hlavy jednoho ze spolucestujících a nakonec si "stáhl kalhoty a spodní prádlo a vystrčil na letušku a další cestující zadek".

McInerney směřoval na Floridu, kde získal práci ve fotbalové akademii. Byl propuštěn na kauci v hodnotě 20 tisíc dolarů (430 tisíc korun) a nyní čeká na zahájení procesu.

Americký Federální úřad pro letectví oznámil loni v lednu, že bude prosazovat politiku nulové tolerance vůči cestujícím, kteří narušují průběh letu, nedodržují pokyny letové posádky nebo se chovají v rozporu s federálními zákony. Reagoval tak na množící se slovní i fyzické útoky cestujících na letový personálu, který je upozorňoval na pandemická pravidla.

Jeden z posledních incidentů se stal tento týden ve čtvrtek na palubě letu společnosti American Airlines z Miami do Londýna. Kvůli cestující, která si odmítla nasadit roušku, se letoun vrátil zpět na Floridu.

Zdroje: