Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Nejvíce podceňované destinace v Evropě, které turisty uchvátily

Nejvíce podceňované destinace v Evropě, které turisty uchvátily
Lublaň | zdroj: Profimedia

Oblíbené turistické destinace v Evropě letošní léto doslova praskají ve švech. Existují však i nedoceněná místa, která si turisté nečekaně zamilovali. Jejich nedoceněnost je přitom jedním z jejich benefitů.

Není nic horšího, než když navštívíte vysněnou destinaci a ona vás zklame. Není však naopak nic lepšího, než když vás okouzlí destinace vám neznámá. Zatímco profláklé evropské lokality trpí nadměrnou turistikou, existují krásná, ale nepovšimnutá místa.

Tentokrát je však nedoporučují novináři nebo lidé z cestovního ruchu, ale samotní turisté na Redditu. Jak napsal web Euronews, jejich výběr vás možná překvapí. Velký dopad na ně mělo například jedno z nejmenších hlavních měst v Evropě - slovinská metropole Lublaň. Město je podle nich dostupné, malebné a vzhledem k jeho velikosti ideální k tomu, abyste si ho prošli pěšky. Jestli ale pocítíte únavu z chození, můžete nasednout do elektrického vláčku, který vás provede po historických památkách, jako je Lublaňský hrad či letní divadlo Križanke. Uživatelé Redditu chválí i přírodu, například Bledské jezero nebo horu Triglav. „Celé Slovinsko je velice podceňované a Lublaň je zatraceně úžasná,“ píše jeden z uživatelů a další doplňuje: „Má tak jedinečnou energii a živost, jakou jsem jinde nenašel.“

Pokud se zajímáte o historii, uživatelé Redditu doporučují bulharský Plovdiv. Je to malé město vhodné k pěší prohlídce, plné kaváren a parků. Díky skvělému vlakovému spojení je dostupné hned z několika dalších tamních měst. Plovdiv je starší než Řím a Atény a je jedním z nejstarších měst Evropy. Můžete zde spatřit rozlehlá archeologická naleziště – velká fóra, impozantní stadion, majestátní amfiteátr, pohanské chrámy, termální lázně a mnohé další.

profimedia-0226083177 Porto | zdroj: Profimedia

Druhé největší město Portugalska neprávem zastiňuje samotná metropole. Zatímco Lisabon je ale až nezdravě přeplněný turisty, Porto nabízí příjemnou alternativu. „Porto jsme si užili více než přeplněný Lisabon,“ napsal jeden z uživatelů Redditu. Popisováno je jako čisté, přátelské a úchvatné město vhodné k procházkám v centru i v jeho okolí. Za prohlídku určitě stojí honosný barokní kostel Igreja de São Francisco a k lenošení mohou posloužit písečné pláže.

Ve Štrasburku sídlí Evropský parlament a mísí se zde německá a francouzská kultura. Turisté jej označují za okouzlující město s fascinující historií. V minulosti totiž střídavě patřil k Německu a Francii. Také si nemohou vynachválit gastronomii.

profimedia-0147443991 Štrasburk | zdroj: Profimedia

Itálie nemá o slavná města nouzi. Podceňovaný Turín ale označují turisté za město s ohromující architekturou. Jedná se o velké průmyslové město na řece Pád sedmdesát kilometrů od východních hranic s Francií. Leží ve stínu Alp a podle uživatelů Redditu výhled na jejich vrcholky vážně stojí za to. Kromě toho zažijete v Turínu „neuvěřitelný noční život“ a navštívit můžete „fantastická muzea“ různého zaměření. Ale hlavně se tohle město nachází v jedné z největších vinařských oblastí světa Piemont, o luxusní víno tedy nebudete mít nouzi.

Jako poslední uživatelé Redditu doporučují litevské hlavní město Vilnius. Nemohou si především vynachválit jeho přátelské obyvatele. Vilnius je ideální destinací pro milovníky historie. V Muzeu okupace a bojů za svobodu se můžete dozvědět něco o padesátileté sovětské okupaci Litvy a navštívit lze například vodní hrad Trakai.

profimedia-0295628523 Turín | zdroj: Profimedia

Zdroje:
euronews.com