Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Nafukovací panny? V Číně běžná výbava hotelového pokoje

Nafukovací panny? V Číně běžná výbava hotelového pokoje
V čínském městě Ningbo je největší továrna na nafukovací panny na světě. | zdroj: Profimedia

Čínské město Ningbo se stalo rájem nafukovacích panen. Před pěti lety tu začala fungovat továrna na jejich výrobu, která se rychle stala největší na světě. Není se co divit, trh s nafukovacími milenkami v komunistické zemi zdárně kvete, společnici si tam mohou zájemci běžně koupit třeba i ve večerce.

Továrna začínala s jedním typem figurín a zaměřovala se na místní trh. "Teď nabízíme deset modelů a poptávku máme z celého světa," řekl britskému deníku Daily Mirror zaměstnanec továrny Lili Hsing.

Ceny nafukovacích žen začínají na 35 eurech (980 korun) a nejvíce zákazníků má firma z Číny, Japonska, Koreje a Turecka.

"Myslím, že hlavní důvod, proč jsme tak úspěšní, je vysoká kvalita našich panen. Vypadají dobře, jdou lehce nafouknout a zároveň se tak rychle nevyfukují, což zákazníci oceňují," vysvětluje si úspěch další z dělníků Shu Mai s tím, že nafukovací panny dostávají jména hlavně proto, že to tak mužští zákazníci preferují.

Očekává se, že letošní tržby továrny dosáhnou stěží uvěřitelné částky 6,4 miliard dolarů (142 miliard korun).

profimedia-0210712309 V čínském městě Ningbo je největší továrna na nafukovací panny na světě. | zdroj: Profimedia    profimedia-0210712338 V čínském městě Ningbo je největší továrna na nafukovací panny na světě. | zdroj: Profimedia

Za rozmach továrny může i zvýšená poptávka ze strany čínských mužů, kterých je vinnou politiky jednoho dítěte mnohem více než žen. Nafukovací milenky jsou tak po celé Číně k dostání i na jiných místech než jsou tradiční sexshopy. Hosté v hotelech je mnohdy najdou jako běžnou výbavu pokoje, stejně jako minibar. Koupit si je mohou také v některých obchodech se smíšeným zbožím, často vystavené vedle žvýkaček a bonbonů pro děti.

Ještě před 30 lety přitom v Číně vypukl skandál, když se jeden z místních časopisů odvážil na zadní straně otisknout fotografii líbajícího se páru.

Zdroje:
Daily Mirror