Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Ministrant z ODS: Dnešní politici naprosto vypustili duchovno

Ministrant z ODS: Dnešní politici naprosto vypustili duchovno
Ronald Němec s nevěstou | zdroj: Parlamentnilisty.cz

PŘÍBĚH Advokát Ronald Němec z Karlových Varů je mezi politiky ODS zcela výjimečnou postavou. Každý týden poctivě ministruje v kostele, působí jako advokát a řadě lidí v tísnivé situaci poskytuje bezplatné poradenství. V poslední době se „zviditelnil“ jako právní zástupce fotografa, který byl napaden přítelem modelky Agáty Hanychové. A jen tak mimochodem, šéfuje karlovarskou pobočku Mensy.

Ronald Němec nám nechal nahlédnout také do svého soukromí. Co vlastně pro věřícího pravicového politika znamená období adventu a Vánoc? Jaké tradice dodržuje?

„Advent pro mne znamená radost. Čas, kdy se člověk snaží připravit na radostnou dobu narození Krista a s tím související dar Boha člověku. Proto si my dnes dáváme dárky. Je to symbol. Tradice se snažím spíše objevovat, než je dodržovat. Západní Čechy jsou na tradice velice skoupé. Ale mám užasnou manželku ze Slovenska, a tak je krásné naše tradice a jejich tradice objevovat. S manželkou zpíváme koledy, pečeme společně cukroví (já ujídám) a jezdíme společně po kamarádech.“

Zdroje: