Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Krysy na policejní stanici v New Orleans sežraly zabavenou marihuanu

Krysy na policejní stanici v New Orleans sežraly zabavenou marihuanu
Marihuana | zdroj: ThinkStock

Krysy na policejní stanici v americkém městě New Orleans sežraly zabavenou marihuanu, píší americká média. Policisty ve staré budově z 60. let minulého století trápí také švábi a plíseň, krysí trus nacházejí i na svých pracovních stolech, uvedla agentura AP.

"Krysy žerou naší marihuanu, všechny jsou sjeté," oznámila policejní důstojnice Anne Kirkpatricková neworleanským radním. Policie nereagovala na dotazy novinářů ohledně možného narušení vyšetřování neuzavřených případů.

Město už delší dobu pracuje na přestěhování místního policejního oddělení na nové místo. Tamních 910 policistů nyní dochází do budovy, kterou kromě škůdců sužuje nefunkční výtah a klimatizace. Špatné podmínky odrazují podle médií nové rekruty a celkově negativně dopadají na morálku zaměstnanců.

"Ta špína je naprosto mimo snesitelnou mez. A není to chyba úklidového personálu, ti si zaslouží cenu za to, jak se snaží vyčistit nevyčistitelné," dodala Kirkpatricková.

Město New Orleans nyní zvažuje, že policejní stanici dočasně přemístí do několika pater výškové budovy v centru města, což by na deset let stálo 7,6 milionů dolarů (176 milionů korun).

Zdroje: