Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Klausův kancléř Hájek: Volby jsou důkazem příchodu Antikrista

Klausův kancléř Hájek: Volby jsou důkazem příchodu Antikrista
zdroj: Mediafax

Podle prezidentova vicekancléře Petra Hájka tyto volby ukázaly, že pravice možná již zemřela. Společnost i civilizace jsou v krizi a za jejich rozkladem lze vystopovat konspiraci temné moci, kterou křesťané nazývají ďáblem. Spousta jevů podle něj dokazuje, že přichází čas Apokalypsy a příchodu Antikrista.

Od šedesátých let minulého století jsme byli laboratoří, v níž byl potenciální Antikrist připravován na svou světodějnou „reality show“. 

Jak čtete volební výsledky? Znamená vítězství levice a nástup komunistů Waterloo pravice?

Nemyslím, že je třeba dělat složité analýzy – zda drtivé vítězství socialistů a komunistů bylo způsobeno tím, že někteří voliči nepřišli, nebo naopak přišli a tak dále a tak dále. Ten výsledek je jasný a nelze mu nerozumět. V naší zemi se něco změnilo a občané to dali jasně najevo. Jistě k tomu nedošli na základě výkonu krajských zastupitelstev. Hlasovali o původu celkové nedobré atmosféry v zemi. Především o vládě. Nebo lépe řečeno o mediálním obrazu vládnutí. Což jsou, při vší kritičnosti k Nečasově kabinetu, samozřejmě dvě různé věci.

Mají tedy volební výsledek podle vás na svědomí média?

Z části ano. Je však úžasné pozorovat ten současný obrat. Média nejprve různými přehrávanými kauzami atmosféru v zemi zničila, obrátila voliče proti vládě, aby dnes, kdy v důsledku volebního debaklu hrozí pád Nečasovy a Kalouskovy vlády, obrátila o sto osmdesát stupňů. Najednou si nemohou vládu vynachválit. Problém je totiž v tom, že média se sice jako vždy tvářila, že jsou nesmírně objektivní, ale ve skutečnosti se tentokrát snažila hrát spíše s vládou. Ukázalo se však, že tato hra byla pravicovým voličům fuk. Že byla pod jejich rozlišovací schopnosti. Jako vždycky, když lidé tuší, že půjde do tuhého, začnou jednat podle svých reálných zájmů. To, co jim buší do hlavy Česká televize v personální unii s Bakalovými hochy z Respektu a Hospodářských novin či Mladá fronta a spol., se v takových chvílích míjí účinkem. Tohle ale manipulátoři nikdy nepochopí.

 

Zdroje: