Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

„Když zbabělost roste, mění se v katastrofu.“ Zelenskyj čeká větší boje na východě Ukrajiny

„Když zbabělost roste, mění se v katastrofu.“ Zelenskyj čeká větší boje na východě Ukrajiny
Ukrajinský prezident obvinil ruské vedení, že se bojí přiznat, že ruská politika vůči Ukrajině byla chybná, a že se snaží uniknout odpovědnosti za válečné zločiny | zdroj: Profimedia

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj očekává, že ruská vojska v nejbližší době přejdou k rozsáhlejším operacím na východě země. Ujistil, že ukrajinská armáda se připravuje na ruské útoky a odpoví na ně.

„Ruská vojska přejdou k ještě rozsáhlejším operací na východě naší země. Mohou proti nám použít ještě více raket, ještě více leteckých bomb,“ řekl Zelenskyj ve videu, zveřejněném v noci na dnešek. „Ale my se na tyto akce (nepřítele) chystáme. Odpovíme,“ ujistil.

Zelenskyj přislíbil ještě aktivnější působení na mezinárodní scéně s cílem zajistit pro Ukrajinu dodávky zbraní a dosáhnout přijetí ještě tvrdších sankcí proti Rusku. Vyzval Západ, včetně Německa, k poskytnutí větší pomoci Ukrajině.

Ukrajinský prezident obvinil ruské vedení, že se bojí přiznat, že ruská politika vůči Ukrajině byla chybná, a že se snaží uniknout odpovědnosti za válečné zločiny.

„Když zbabělost roste, mění se v katastrofu. Když lidem chybí odvaha přiznat vlastní chyby, omluvit se, přizpůsobit se skutečnosti a učit se, mění se ve zrůdy. A když to svět ignoruje, zrůdy dospějí k rozhodnutí, že svět se má jim přizpůsobit,“ řekl a zdůraznil, že Ukrajina to vše zastaví, ruské zbabělosti nic nepomůže a „jednoho dne bude muset Rusko přiznat pravdu“.

Zdroje: