Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

K podílu na vraždě Němcova se přiznal jeden z obviněných

K podílu na vraždě Němcova se přiznal jeden z obviněných
Zaur Dadajev, jeden ze zatčených, který se přiznal k podílu na vraždě Němcova | zdroj: Profimedia

Zaur Dadajev se přiznal k účasti na vraždě ruského opozičního předáka Borise Němcova. Dadajev je jeden z pěti lidí, kteří byli zatčeni v souvislosti s případem.  

"Dadajev se ve výpovědi přiznal k účasti na zločinu," uvedla moskevská soudkyně Nataľja Mušnikovová, která mu stanovila vyšetřovací vazbu do 28. dubna. 

Další dva podezřelí, Šagit Gubašev a Ramzan Bachajev, požádali soud, aby je vyšetřoval na svobodě. Gubašev  se odvolal na zdravotní problémy, Bachajev zase na svých šest dětí. Další zatčený, Tamerlan Eskerchanov tvrdí, že má alibi. "Ve chvíli, kdy došlo k vraždě, jsem byl v práci, stejně jako každý den. Hodně lidí, mých kolegů, to potvrdí," prohlásil.

Dadajev v minulosti sloužil v čečenském vládním praporu Sever. Další z podezřelých Anzor Gubašev (bratr Šagita) pracoval jako člen ochranky v hypermarketu za Moskvou. Hlava Čečenska Ramzan Kadyrov v reakci na Dadajevovu výpověď prohlásil, že nemůže uvěřit, že by to byla pravda.

Ruská média v neděli ráno informovala o tom, že další podezřelý z účasti na vraždě Němcova se odpálil v Grozném, když ho obklíčila policie. 

zdroj: YouTube

Zdroje:
Lenta.ru