Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Jedenáctý aukční salon výtvarníků pro Konto BARIÉRY

Jedenáctý aukční salon výtvarníků pro Konto BARIÉRY
Aukce, Konto Bariéry | zdroj: Konto Bariéry

Konto BARIÉRY pořádá na podzim 2012 již 11. aukční salon výtvarníků. Skvělou tradiční akci, jejíž historie je téměř dvacetiletá. Za tu dobu vyneslo 10 uspořádaných aukčních salonů desítky milionů korun, z nichž Konto BARIÉRY financuje vzdělávání mladých lidí prostřednictvím programu Stipendium BARIÉRY.

Všechna díla budou vystavena v Křížové chodbě Karolina mezi 21. listopadem a 7. prosincem, vernisáž výstavy se koná 20. listopadu. Aukce se bude konat v neděli 9. prosince od 13 hodin v Modré posluchárně Karolina. 

„Mám ráda tu atmosféru, ty přeplněné stěny starobylé Křížové chodby, která je naplněná výtvarnými díly od stropů po podlahy. Výtvarníci si už na náš salon zvykli a jednou za dva roky věnují Kontu BARIÉRY svá díla proto, aby jejich aukce přinesla potřebným – studentům s různým druhem zdravotního postižení – lepší úroveň vzdělání a tím i lepší šance v životě,“ přibližuje výjimečnost akce Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY.

Výtěžek již tradičně poputuje na Stipendium BARIÉRY. Fond zřízený Kontem BARIÉRY v roce 2000. Je určen pro středoškoláky a vysokoškoláky z řad těžce zdravotně handicapovaných studentů. Středoškolákům (od druhého ročníku studia) a vysokoškolákům je vyplácen měsíční příspěvek ve výši 1000 až 4000 korun na jejich konto. Tento příspěvek není podmíněn studijními výsledky, ale je chápán jako sociální podpora, která pomáhá hradit část nákladů spojených se studiem. Pro mnohé studenty je tato podpora rozhodující. Ve školním/akademickém roce 2012/2013 podporuje Konto BARIÉRY 62 studentů. Z toho 51 jich pokračuje z předchozích let a 11 studentů nově přibylo. 

Zdroje:
Konto Bariéry