Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Jaké jsou nejlepší klobouky a čepice pro muže?

Jaké jsou nejlepší klobouky a čepice pro muže?
zdroj: Tisková zpráva

Začala zima a i muži, kteří obvykle pokrývku hlavy neřeší stojí před dilematem, jestli nasadit kapuci, klobouk nebo čepici. Jak si ale vybrat?

Každá část klobouku má svůj účel. Různé části klobouku přispívají k celkovému zážitku uživatele, ať už má nabídnout pohodlí, poskytnout stín nebo jednoduše přidat estetický vzhled. Než určíte, který typ klobouku nejlépe vyhovuje stylu a funkci, kterou hledáte, je užitečné seznámit se s běžnými termíny a tvary klobouků, nejběžnějšími materiály klobouků a různými styly.

Nejoblíbenější je kšiltovka!
Kšiltovka, která vychází z americké baseballové čepice, je jedním nejběžnějších pokrývek na hlavách lidí po celém světě. Jednoduchá, ležérní a snadno se nosí. Má krátký až středně velký kšilt, který může být zakřivený nebo plochý.

Nejen, že jsou kšiltovky stylové a umožňují vám reprezentovat váš oblíbený tým nebo značku, ale mají mnoho dalších výhod, které byste možná nečekali. Baseballové čepice jsou velmi praktické a pokud máte špatný den nebo nemáte čas na úpravu vlasů, jsou perfektní volbou.

Jednou z nejdůležitějších výhod nošení kšiltovky je, že může chránit vaše oči před slunečním zářením. Díky štítku vaší kšiltovky máte ochranu očí před sluncem. Nošení baseballové čepice ochrání vaše oči před sluncem, takže si s přibývajícím věkem nezačnete všímat poškození očí sluncem.

Výhodou nošení baseballové čepice je, že vám může pomoci zachovat část tělesné teploty, takže neztrácíte tolik tepla. Je všeobecně známo, že teplo uniká hlavou, takže nošení kšiltovky v chladném klimatu vám může výrazně pomoci. Baseballová čepice vás nejen ochrání před sluncem, ale také ochrání pokožku hlavy před chladem, deštěm a větrem.

Máte oblíbený sportovní tým? A co oblíbená značka? Nebo se možná rádi pochlubíte, kde pracujete? Nošení vlastní baseballové čepice vám umožní předvést všechny tyto věci.

Další výhodou nošení kšiltovky je její nenákladná cena, což znamená, že můžete mít mnoho různých kšiltovek, které můžete střídat v různé dny. Baseballové čepice také pomáhají pozvednout váš styl a jsou dobrým kouskem. Pokud máte na sobě oblečení, o kterém si myslíte, že mu něco málo chybí, přidáním baseballové čepice bude stylovější.
A pokud zvažujete doplnit svůj šatník o pár stylových kšiltovek, zkuste se porozhlédnout na https://www.eobuv.cz/doplnky/textilie/cepice/panske/ksiltovky.html, kde najdete několik set možností, jak si vylepšit outfit.

eobuvcz_Jaké jsou nejlepší klobouky a čepice pro muže_zpravytiscali zdroj: Tisková zpráva
 
Jaké jsou další typy pokrývek hlavy?
Čepice je obvykle vyrobená z vlny nebo bavlny a je  vytvořená tak, aby poskytovala teplo vaší hlavě v chladném počasí. V průběhu let bylo vytvořeno mnoho různých variant, jako je kulich, beanie, ušanka, beranice a mnoho dalších. Mimo jiné jsou aktuálně velmi v módě barety a ploché kšiltovky, které užijete i v zimě. A pokud potřebujete inspiraci při hledání té pravé čepice, na https://www.eobuv.cz/doplnky/textilie/cepice/panske.html naleznete možností víc než dost.

Baret je kulatý, měkký, plochý, korunovaný styl s extra materiálem na okrajích. Obvykle jsou vyrobeny z vlny, bavlny a akrylových vláken a jsou stereotypně spojovány s malíři nebo umělci. Mnohokrát mají to, co lze popsat jako krátký jablečný stonek vycházející z vrcholu. Lze je nosit mnoha různými způsoby, buď naplocho přes temeno hlavy, nebo zavěšené na jednu či druhou stranu. Mají kořeny jako militaristický oděv a divize speciálních sil dokonce používá termín ve svém názvu, „Zelené barety“.

Plochá kšiltovka je poznávacím znamením pro osobitý styl, který získává na oblibě mezi módnějšími a trendy mládeží. Plochá čepice se vyznačuje nízkým profilem s mírně zaobleným vrškem, který sahá až k přední části klobouku a je přišitý ke kšiltu. Někdy kšilt trochu vyčnívá pro jiný vzhled, zatímco jindy jsou koruna a kšilt dokonale sladěny. Mohou být vyrobeny z jakéhokoli materiálu, ale nejčastěji jsou vyrobeny z vlny, bavlny nebo polyesteru. Má název plochá čepice, protože když ji položíte na stůl se zadní částí stylu složenou pod ní, stane se dokonale plochou.

Zdroje:
Inzerce