Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Co nám ještě Ivan Langer řekl o Radku Johnovi...

Co nám ještě Ivan Langer řekl o Radku Johnovi...
zdroj: tisková zpráva

Předseda Věcí veřejných a ministr vnitra Radek John veřejně přiznal, že věděl o údajné korupční kauze na ministerstvu životního prostředí dříve, než premiér a přesto ani neaktivoval policii, ani neinformoval premiéra, že odvolaný ředitel SFŽP Libor Michálek se chystá nahrávat schůzky na ministerstvu životního prostředí. Pro exministra vnitra Ivana Langera (ODS) tím John profesionálně i lidsky selhal.

Langer tak v sobotu reagoval na Johnův brífink, kde ministr uvedl, že se hlavním aktérem kauzy Drobil Liborem Michálkem sešel už letos v létě. Na jednání mu podle Johnova vyjádření měl Michálek bez jakýchkoliv důkazů sdělit, že se obává možných korupčních tlaků na ministerstvu životního prostředí.

John proto Michálkovi podle svého vyjádření doporučil, aby se pokusil nashromáždit důkazy pro své obavy a informoval ho, že dostatečně sofistikovaným nahrávacím zařízením, které dokáže nahrávat i přes případné rušičky odposlechů vlastní novinář Janek Kroupa. Ten minulý týden kauzu za pomoci tajně pořízených nahrávek odstartoval v MF Dnes.

John nekonal a selhal

„Radek John jasně přiznal, že o celé kauze věděl už od léta a neaktivoval ani policii, ani neinformoval premiéra. Dokonce uvedl, že poradil panu Michálkovi, že novinář Kroupa vlastní odposlouchávací zařízení. Tím se jasně zprostředkovaně účastnil následné provokace na předsedu vlády," konstatoval pro ParlamentníListy.cz Langer s tím. Podle něj svou nečinností John navíc jednoznačně zmařil jakékoliv vyšetřování zmíněné kauzy.

Celý článek na ParlamentniListy.cz