Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Koaliční kotrmelce baví ČSSD: Kocourkov, Havlovo drama

Koaliční kotrmelce baví ČSSD: Kocourkov, Havlovo drama
zdroj: tisková zpráva

Nové motto vlády ODS, TOP 09 a Věcí veřejných je podle jihomoravského hejtmana Michala Haška "Jsme v tom až po uši, víc než si myslíte...". Hašek tak reagoval pro ParlamentniListy.cz na poslední vývoj údajné korupční aféry na ministerstvu životního prostředí. Chladným kauza nenechala ani expředsedu ČSSD Jiřího Paroubka.

V sobotu se nově rozhořel spor o to, zda ministr vnitra Radek John již v létě instruoval odvolaného ředitele Státního fondu životního prostředí Libora Michálka k tomu, aby s pomocí novináře Janka Kroupy nahrával schůzky probíhající na ministerstvu životního prostředí. 
Na tiskové konferenci, která měla celou záležitost vysvětlit, se John opřel do exministra vnitra Ivana Langera a volal po "delangerizaci" svého úřadu. (čtěte ZDE)

Hejtmanovi Jihomoravského kraje a kandidátovi na předsedu ČSSD Michalu Haškovi vadí především to, že informace o Johnových nesdělených vědomostech ve věci Libora Michálka měl přinést Petru Nečasovi na Úřad vlády v pátek policejní prezident Oldřich Martinů.

„Premiér se zcela nestandardně v době, kdy je na něj podáno trestní oznámení pro nečinnost v korupční kauze spojené s možným financováním jeho stran, schází s policejním prezidentem. Ministr vnitra, který žádá několik týdnů hlavu policejního prezidenta o takové schůzce neví," shrnul Hašek pro ParlamentníListy.cz sled posledních událostí.

Celý článek na ParlamentniListy.cz