Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Černobílé fototapety: Elegantní nadčasové řešení pro jakýkoli interiér

Černobílé fototapety: Elegantní nadčasové řešení pro jakýkoli interiér
zdroj: tisková zpráva

Uvažujte nad dokonalým oživením vašeho interiéru a nechtěli byste vybírat nějaké levné obrazy? Jasně. Není problém zvolit třeba takové fototapety. Jejich obliba stále stoupá a spousta lidí vybírá modely vyznačující se především pestrou paletou barev. Ty často ale odpovídají aktuálním trendům, jež momentálně panují.

Tyto trendy se ale neskutečně často mění a může se stát, že příští rok už bude moderní úplně něco jiného. Jakýmisi stálicemi mezi barvami a odstíny jsou stoprocentně černá a bílá. Tyto barva a jejich kombinace jakoby dokázaly odolat zubu času a líbí se prakticky v jakkoli době. To je docela fajn, protože máte šanci vybrat si takové motivy, jež vydrží moderní po několik let. Jaké černobílé fototapety jsou tedy aktuálně k dispozici? Motivů je skutečně spousta.

Zajímavé textury a tvary
 
V černobílém provedení se poměrně hojně zobrazují nejrůznější textury a tvary. Klidně se může jednat třeba o střídání pruhů v černé a bílé barvě, které dokonale kontrastují. Vybírat není problém variace vyznačující se především oblými tvary. K dispozici jsou ale i takové mající hrany. Jednat se může klidně i geometrické tvary. Tradičně se volí hlavně trojúhelníky, čtverce, obdélníky a v neposlední řadě i kruhy. Moderní černobílé fototapety dokážou vytvořit elegantní atmosféru, jež sice nebude tak živá jako v případě barev, ale přesto překvapí. Zapomeňte také na to, že by černobílé variace mohly vyjít hned tak z módy.

Unikátní lidské tělo

myloview-3 zdroj: tisková zpráva
 
https://myloview.cz/fototapety/podle-kategorie/style/cerno-bile/

Tělo člověka je doslova unikátním útvarem, který je do značné míry pozoruhodný. Vždyť už samotné siluety vypadají náramně. V černobílé barvě mohou být zachyceny naprosto dokonale. Často ani není zapotřebí pohlédnout určité osobě do tváře. Jinak ale nejdeme také mnohé černobílé fototapety, které naopak zachycují pouze samotnou tvář, a to ve světle a stínu. Vzhled takovýchto osob je doslova unikátní. Lidské tělo se dá vybírat i v nejrůznějších črtách, které pouze kopírují jeho tvary. Všechno ostatní už si mohou lidé dívající se na takovéto kontury domyslet.

Zvířata v mnoha podobách
 
Máte rádi zvířata a často se touláte nejenom myšlenkami ve zvířecí říši? Pak se nebojte pořídit si je na obrázku. Taková černobílá fototapeta na zeď může přinést velmi neotřelé podoby mnohých zvířat. Jaké je zobrazováno asi nejčastěji? Ano, hádáte správně, jedná se o zebru. Vždyť právě ona svou tradiční kůží zahalenou do černé a bílé barvy bývá velmi vděčným terčem fotografů. Nejenom zebry je ovšem možné zachytit v černobílé podobě. Co třeba takové šelmy? Mohou být zachycené jak v samotné akci, tak i mimo ni. Vypadat budou rozhodně v každém případě hodně zajímavě. Výbornou volbou jsou také koně. Tito ušlechtilí tvorové ve světle, stínu a tmavších barvách vypadají náramně. Černobílé pojetí ještě více zdůrazní jejich nespoutanost a vášeň, která je s jejich chovem spjata. Jinak ale existují i černobílá zachycení ptáků, plazů a mnohých jiných zvířat.

Abstrakce v černobílé

myloview-1 zdroj: tisková zpráva
 
Nic nemusí být v každém případě konkrétní! Abstraktní motivy vypadají také moc hezky. Je úplně jedno, co si člověk pod nejrůznějšími tvary představí. Takové abstrakce jsou ideální hlavně do ložnice, případně do obývacího pokoje. V obou místnostech si jistě najdou své místo a budou vypadat náramně.

Tradiční i netradiční symboly
 
Velmi poutavé jsou i nejrůznější symboly. Často jsou totiž spjat s dlouholetou hlubokou historií. Třeba takové egyptské symboly, východní filosofie nebo cokoli dalšího dokáže ihned zaujmout. Možná se vás příchozí budou ptát i na jejich význam. Máte-li k nim vztah, rádi se pochlubíte.

Černobílé fototapety přírody

myloview-2 zdroj: tisková zpráva
 
https://myloview.cz/

Příroda je bezesporu velmi mocná čarodějka a nutně nemusí být zachycena barvami. Potvrdí to třeba taková fototapeta černobílý les. Ta ukazuje les v poněkud jiném světle. Kompozice vypadá velmi zajímavě, kdy díky světlu a stínům vyniknou všechny potřebné detaily. Černobílé fototapety lesa se hodí do jakéhokoli interiéru. Velmi zajímavě a poutavě vypadají hlavně v místnostech s bílou výmalbou.

Zdroje:
Inzerce