Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Tvrdě na chudé a flákače! Pravice pobláznila národ. Náladu ve společnosti je třeba krotit

Tvrdě na chudé a flákače! Pravice pobláznila národ. Náladu ve společnosti je třeba krotit
zdroj: Mediafax

Lidé, kteří ztratí práci, by neměli pobírat více než naprosté minimum finančních prostředků, současná podpora v nezaměstnanosti totiž motivuje "nemakačenka". Připadá vám jako člověku, který mezi svými blízkými nějakého nezaměstnaného má, podobný názor hodně mimo? Pak raději vezměte na vědomí, že většina lidí ve vašem okolí si myslí přesně toto.

Čísla společnosti STEM ukazují, že má stejný názor dokonce 70 procent dospělých. A ti podle politologa Rudolfa Kučery klidně zařadí člověka bez práce automaticky mezi nepřizpůsobivé, kteří práci vlastně ani nehledají, protože se naučili žít ze sociálních dávek. Taková radikalizace české společnosti směrem k tvrdé pravici je prý z velké části dílem pravicových politiků a jejich volební kampaně do sněmovny v roce 2010.

Schvalují stav, který by sami nechtěli zažít. A neuvědomují si to

"Toto už jsou hodně nebezpečná čísla, ukazuje to podle mě docela jasně na skutečnost, že lidé si přestali uvědomovat, jaká je vlastně skladba nezaměstnaných. Kdyby si uvědomili věkovou strukturu, všechny možné aspekty, které mohou ke ztrátě práce vést, nemluvě o nedostatku pracovních příležitostí v řadě regionů, asi by se ta čísla změnila," řekl Kučera. Lidé si prý neuvědomují, že de facto schvalují trestání spoluobčanů za to, že ztratili práci a házejí tak všechny do jednoho pytle s těmi, kteří opravdu práci nehledají a nikdy hledat nebudou.

Celý článek čtěte na ParlamentniListy.cz.