Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 1°C Polojasno

Kalousek je nejgeniálnější rozvraceč ODS v historii, napsal Šťastný poslancům

Kalousek je nejgeniálnější rozvraceč ODS v historii, napsal Šťastný poslancům
zdroj: Mediafax

V ODS proběhla poměrně ostrá debata o tom, zda má strana kývnout ministru financí Miroslavu Kalouskovi na zvyšování daní. Jeho nejostřejším odpůrcem v ODS je poslance Boris Šťastný, který ho označil za zvěrstvo a hlasoval pro něj jen kvůli stranické disciplině. V tajném materiálu, který mají ParlamentníListy.cz k dispozici, nazval Kalouska nejgeniálnějším rozvracečem ODS v historii.

Boris Šťastný sepsal pro své kolegy elaborát-studii s názvem Milionářská daň - Opravdu nevyhnutelný kompromis?, proč je pro ODS špatné, aby kývla na zvyšování daní, především na milionářskou daň, a zmínil zde jak politické, tak i ekonomické důvody.

ParlamentníListy.cz se dotázaly Šťastného, zda je opravdu autorem studie. „Nebudu komentovat něco, co bylo předmětem uzavřeného jednání a nebudu tedy ani potvrzovat, zda jsem něco takového napsal, či nenapsal. Mohu jen zopakovat, že odpůrcem zvyšování daní a milionářské daně jsem, protože to považuji za pro ODS smrtící a naprosto popírající, co slíbila voličům a co vždy hlásala. Když to vedení strany prosadilo, věřím, že za to ponese odpovědnost,“ řekl ParlamentnímListům.cz Šťastný.

Autentičnost materiálu a to, že to Šťastný rozdal členům poslaneckého klubu ODS, potvrdilo redakci několik poslanců ODS, kteří však s ohledem na internost a důvěrnost pojednání nechtěli být jmenováni.