Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Kalousek a Paroubek na Primě: Show skončila přesně za tři minuty

Kalousek a Paroubek na Primě: Show skončila přesně za tři minuty
zdroj: tisková zpráva

Potenciál, který měla nedělní debata v Partii televize Prima, se nenaplnil. Show skončila přesně po třech minutách. Tak hodnotí vystoupení obou výrazných postav české politiky analytik Břetislav Polách. Z ostré či jinak zajímavé výměny názorů nebylo nic.

"V podstatě není mnoho věcí, o kterých by se dalo psát. Debata se totiž už brzy po začátku stočila na čistě formální a odborná témata. Každý, kdo se těšil na ostré výstupy, jistě přepnul," říká analytik Polách.

Prvních pár minut na Primě bylo plných úsměvů a pohody. Zbylých 95 procent pořadu se neslo na vlnách debat o výši HDP vzhledem k rozpočtu, o výši HDP směrem ke státnímu dluhu a zadlužování, k bilanci rozpočtů severských zemí, k ratingovým agenturám anebo k dluhopisům a strukturálním fondům. Pro běžné diváky stěží uchopitelné téma.

"To je nesmírná škoda, kterou Prima ztratila možnost něco dokázat na poli publicistiky. Moderátor Punčochář byl opět nejlepší jen v prvních desítkách vteřin, po zbytek pořadu asistoval. Paroubek hovořil většinou dvě až tři minuty, pak následovala obdobně dlouhá reakce ministra financí. Letargii z diskuse nakonec nejlépe doložil bývalý předseda ČSSD, který se zapřel do židle a potom se opřel lokty o stůl a hrál si s tužkou. Zavíral ji a zase otvíral, to vše během své úvahy o zadlužování České republiky. Kalousek mezitím slušně seděl s rukama založenýma, přesně jako v kostele," uvádí dále Polách.

Celý článek na ParlamentniListy.cz