Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 1°C Polojasno

Dobře informovaný novinář odhaluje pozadí pádu Jiřího Pospíšila

Dobře informovaný novinář odhaluje pozadí pádu Jiřího Pospíšila
zdroj: Mediafax

Odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila vyvolalo mezi veřejností i řadou médií nebývalé množství negativních reakcí. Dnes již exministr je prezentován jako Pan Čistý, jako nejpopulárnější politik. Premiér jeho odvoláním prý zařízl naději na změnu poměrů k lepšímu. Není to ale jinak, či dokonce naopak? Zeptali jsme se komentátora Reflexu Bohumila Pečinky.

Ve středu před desátou dopoledne zemi obletěla zpráva, že prezident republiky na návrh premiéra odvolal ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. Krátce nato se takřka strhla lavina. Dokonce i opozice přišla s nemalou kritikou předsedy vlády Petra Nečase, který prý dokázal, že nestojí o odstavení tak zvaných kmotrů od moci.

Na skutečnost, že situace může být dokonce opačná, v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz upozorňuje Bohumil Pečinka, komentátor týdeníku Reflex. Máme-li se totiž bavit o Jiřím Pospíšilovi, musíme si podle něho také položit otázku, kdo je to Roman Jurečko.

Ministerstvo prý řídil víc Jurečko než Pospíšil

„Podle mě je to jeden ze tří největších kmotrů ODS. Je to člověk, který se motá kolem veřejných zakázek a který osobně řídí pana Pospíšila, jenž ho bere na různé oficiální akce. Je zaprotokolováno ve svědeckých výpovědích ze soudu s Vítem Bártou, že Jurečko přímo chodí na ministerstvo spravedlnosti a tam ovlivňuje i personální záležitosti,“ vyvrací informace o Pospíšilově boji proti tzv. kmotrům v reakci pro ParlamentníListy.cz Bohumil Pečinka.