Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Výprodej těl! Za 50 liber můžete mít tolik končetin, kolik poberete

Výprodej těl! Za 50 liber můžete mít tolik končetin, kolik poberete
Za 50 liber si mohou lidé během 15 minut nabrat kolik kusů těl, kolik zvládnou. | zdroj: Profimedia

Dámské, pánské, těhotenské, ale i dětské. Ve sběrném dvoře s přezdívkou Dollywood odpočívá na hromadách dvacet tisíc figurín. Jejich majitelka Roz Edwardsová se rozhodla uspořádat jejich unikátní výprodej - za 50 liber (1500 korun) si mohou lidé nabrat tolik částí těl, kolik jejich auto pobere. Mají na to čtvrt hodiny, ani o minutu víc. 

Britka Edwardsová sbírá a skupuje figuríny ze zavřených obchodů, zrenovuje je a následně prodává, případně půjčuje. Pravidelně figuríny dodává například do pořadů Top Gear, X-Factor nebo pro vystoupení hudebníků, včetně třeba Lady Gaga. Za její vytuněné plastové (nejen) dámy jsou producenti ochotni platit i více než 600 liber (18 000 korun).

Jenže sběrný dvůr Edwardsové ležící kousek od britského Fulbecku je tak trochu přeplněný. A zrestaurovat všechna torza je nad její síly. Vymyslela proto zajímavý způsob, jak si od části z nich odlehčit, něco vydělat a ještě si udělat reklamu - „průjezdní loupež“.

Zákazníci zaplatí vjezd v přepočtu za zhruba 1500 korun a mohou z hromad pobrat, co chtějí - těla, ruce, hlavy... Podmínky jsou jen dvě - musí vše narvat do auta a hlavně se vejít do časového limitu 15 minut. To, kolik z nich ve skutečnosti složí kompletních figurín, zjistí až v klidu doma.

Zdroje:
Profimedia