Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Velká vánoční loupež: Ze dna jezera zmizela obří koule s ginem

Velká vánoční loupež: Ze dna jezera zmizela obří koule s ginem
Gin a jalovec patří k sobě. | zdroj: Profimedia

Švýcarská policie řeší kuriózní případ – ze dna Bodamského jezera se ztratila 800 kilogramů těžká koule plná ginu. Umístila ji tam začátkem srpna firma Fishgroup, která gin chtěla naplnit do lahví a jednu prodávat za 99 švýcarských franků (přes 2400 korun).

Dohromady chtěla firma před Vánoci naplnit asi 420 lahví a utržit téměř 42 000 švýcarských franků (přes milion korun).

„Nedovedu si to vysvětlit, uplavat nemohla, byla připevněna k těžkému betonovému podstavci,“ řekl švýcarským médiím Cello Fisch, spolumajitel firmy, která kouli do Bodamského jezera letos ponořila už potřetí. „Rozhodně to nebyli žádní amatéři, měli to dobře plánované,“ dodal a upozornil, že zloději na to museli mít speciální techniku.

Koule s ginem ležela v hloubce 23 metrů a asi 300 metrů od břehu. Na její obsah už měla firma objednávky a musela tak zklamat řadu zákazníků, kteří tuto speciální edici plánovali  jako vánoční dárek.

Řada klientů firmě Fishgroup po této nešťastné události vyjádřila solidaritu a nakoupila si alespoň speciální lahve, v nichž se gin měl prodávat. Proti krádeži nebyl gin pojištěn. S takovou variantou firma nepočítala.

Zdroje: