Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Úspěšní za grilem: Od obracení hamburgerů k milionům na kontech

Úspěšní za grilem: Od obracení hamburgerů k milionům na kontech
Zakladatel Amazonu Jeff Bezos umí díky práci ve fast foodu perfektně připravit míchaná vajíčka | zdroj: Profimedia

To, že se celý den zákazníků ptáte na to, zda si k hranolkům dají i tatarku, neznamená, že to nemůžete v životě někam dotáhnout. Divili byste se, kolik známých a úspěšných osobností začínalo v McDonald's nebo jiném řetězci rychlého občerstvení. A nejen jako brigádníci při škole. 

Spriter Carl Lewis

"Čas je hodně důležitý. Neměl bys nechat hranolky vystydnout. Kdybych byl o deset vteřin pomalejší, nemám zlatou medaili," vtipkoval při vzpomínce na práci u McDonald's jeden z nejslavnějších sprinterů současnosti. Tvrdí, že práce v nadnárodním občerstvovacím gigantu před začátkem sportovní kariéry mu pomohla rozvinout i jeho schopnosti vůdce.

Herečka Sharon Stoneová

Ještě před tím, než se jí podařilo prorazit ve světě modelingu a následně i filmu, musela Sharon Stoneová řešit, jak si vydělá na nájem a jídlo. Moc se toho o její práci na částečný úvazek v McDonald's ale neví, kromě toho, že pracovala na pokladně. 

Zpěvačka Pink

Jestli Seal pracoval ve fast foodu jen dva týdny a nechal toho po první výplatě, tak Pink je opačný případ. Ještě než se stala slavnou, vystřídala hned několik postů v různých řetězcích McDonald's počínaje, přes Pizzu Hut až po Wendy's. "Někdy se mi o tom pořád ještě zdá. Je to jako nejhorší noční můra, protože už bych se tam nikdy nechtěla vrátit. Tvrdě jsem pracovala na tom, abych se dostala tam, kde jsem," prohlásila.

Komik a režisér Keenen Ivory Wayans

Autor filmu Scary Movie pochází z početné rodiny, uživit jeho a dalších devět sourozenců nebylo pro jeho rodiče jednoduché. Aby pomohl svým rodičům, pracoval 70 hodin týdně jako manažer v jedné z restaurací McDonald's.

Greg Mathis, televizní i skutečný soudce

Práce v rychlém občerstvení pomohla Gregu Mathisovi ve chvíli, kdy ho jako mladistvého výtečníka propustili z vězení. Nakonec se mu podařilo vystudovat práva a stát se nejmladším okresním soudcem v michiganském 36. okrsku. O svém životě napsal dvě knihy a vystupuje také jako soudce v soudních reality show.

Zpěvačka Shania Twain

Jedna z nejprodávanějších zpěvaček na světě Shania Twain se odstěhovala od rodičů, aby se mohla věnovat hudbě. Jenže život mimo rodinnou střechu něco stojí, a musela proto vzít zavděk prací v různých fast foodech.

Zakladatel Amazonu Jeff Bezos

Podnikatel Jeff Bezos, který byl časopisem Time zvolen Mužem roku 1999, strávil studium na škole jako kuchař v miamské pobočce McDonald's. Na své první zaměstnání nevzpomíná s hořkostí, získal díky němu zajímavou schopnost. "Jeden z největších darů, co mi tahle práce dala, je to, že dokážu rozbít vejce jednou rukou. Má nejoblíbenější směna byla v sobotu ráno. První věc, co jsem ráno dostal do ruky, byla velká mísa a tři stovky vajíček," vzpomíná.

Uznávaný šéfkuchař Andrew Dornenburg

Americký šéfkuchař, jehož kuchařky sklízejí jednu cenu za druhou, také v 70. letech pracoval pro řetězec s velkým písmenem M ve znaku. "To, že jsem měl svou první práci tam, mě naučilo, jak si zorientovat kuchyň a jak pracovat rychle a jako součást týmu. Naučilo mě to, jak si udržovat kuchyň čistou a dobré pracovní návyky," říká kuchařská hvězda.

Předseda americké Sněmovny Paul Ryan

Americký politik za Republikánskou stranu pracoval ve fast foodu, když mu bylo šestnáct. Během své volební kampaně na to pak často narážel. "Manažer si myslel, že nemám na to, abych dělal pokladního. A teď jsem v Kongresu!" upozornil Ryan na to, že šanci na úspěch mají i podceňovaní.

Komik D.L. Hughley

Kdo by si pomyslel, že herec a komik DL Hughley začínal na té nejpodřadnější pozici v prodejnách rychlého občerstvení? Komik, který má svou vlastní show pracoval na lobby, tedy jako uklízeč.

Zdroje:
Vlastní