Dnes je středa 8. května 2024.
Počasí dnes 8°C Polojasno

Neuvirth pomohl Capitals k play off, kvůli zranění ale nedochytal

Neuvirth pomohl Capitals k play off, kvůli zranění ale nedochytal
Washington Capitals' goalie Michal Neuvirth makes a save against Ottawa Senators during the second period at the Verizon Center in Washington on January 16, 2011. UPI/Kevin Dietsch | zdroj: tisková zpráva

Hokejisté Floridy, Washingtonu, Los Angeles, Phoenixu a San Jose obsadili díky výsledkům čtvrtečních zápasů posledních pět volných míst v play off zámořské NHL.

Capitals ve vzájemné bitvě udolali Pantery 4:2, ale radost měli po zápase hráči obou celků. Pronásledovatelé z Buffala totiž prohráli 1:2 ve Philadelphii a cesta do elitní osmičky ve Východní konferenci se jim definitivně zavřela. O vítězství Flyers rozhodl v 56. minutě Matt Read po přihrávce Jakuba Voráčka. K triumfu Washingtonu přispěl 13 zákroky i český brankář Michal Neuvirth. Ve 26. minutě za stavu 1:0 však musel střídat poté, co na něho v brankovišti spadl útočník soupeře Marco Sturm a Neuvirth si přivodil zranění v dolní části těla. Zápas tak dochytal Brian Holtby, který zaskakuje za rovněž zraněného Tomáše Vokouna. Capitals si výhrou udrželi šanci na vítězství v Jihovýchodní divizi, které znamená výhodu domácího prostředí v prvním kole play off. V posledním zápase základní části však musí porazit New York Rangers a zároveň spoléhat na to, že Florida nezíská žádný bod proti Carolině. Po čtvrtku je také definitivně jasné, že se Jágrova Philadelphie utká v prvním kole play off s Pittsburghem. A začínat se bude na ledě Penguins, kteří si výhrou 5:2 nad New Yorkem Rangers zajistili čtvrté místo v konferenci. O zbývající trojici postupujících v Západní konferenci rozhodla porážka devátého Dallasu 0:2 na ledě Nashvillu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 8.5.2024 Exchange s.r.o.

EUR 24,940 25,060
USD 23,240 23,420
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma