Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Maradona se nesmí zpopelnit, rozhodl soud

Maradona se nesmí zpopelnit, rozhodl soud
Pohřeb Diega Maradony 26. listopadu na hřbitově Jardín Bella Vista na předměstí Buenos Aires | zdroj: Profimedia

Soud v Argentině zakázal případné zpopelnění ostatků fotbalové legendy Diega Maradony kvůli zachování jeho DNA, aby mohla být využita ve sporu o otcovství. Maradona zemřel na konci listopadu v šedesáti letech na infarkt a byl pohřben na předměstí Buenos Aires.

Mistr světa z roku 1986 se veřejně znal k pěti potomkům, o své nároky v dědickém řízení se však hlásí dalších šest jeho údajných biologických dětí.

Podle Maradonova právníka vzorky DNA slavného hráče již existují, přesto soud ve středu rozhodl, že jeho tělo nesmí být spáleno.

O část dědictví po Maradonovi se hlásí i pětadvacetiletá Magalí Gilová, která podle svých slov teprve před dvěma lety zjistila, že je Maradonovou dcerou. Nyní požaduje vypracování posudku, pro které má státní zastupitelství poskytnout vzorek DNA.

Co všechno dědictví po legendárním fotbalistovi zahrnuje, není jasné. Podle agentury Reuters by mělo jít o nemovitosti, luxusní automobily, investice a šperky v zemích, kde žil a pracoval - v Argentině, Španělsku, Itálii, Spojených arabských emirátech, Bělorusku a Mexiku. Časopis Forbes odhadl hodnotu Maradonova majetku mezi 10 a 40 miliony dolarů.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,460 23,640
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma