Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Přemýšlíte nad půjčkou? Nezapomeňte na těchto 5 faktů

Přemýšlíte nad půjčkou? Nezapomeňte na těchto 5 faktů
zdroj: tisková zpráva

Občas se může stát, že potřebujeme dopřát svému finančnímu rozpočtu malou injekci v podobě půjčky. Není na tom vůbec nic špatného, když zvážíte všechny důležité aspekty a jste informovaní ohledně věcí, na které si dávat pozor. A právě proto vám přinášíme tento článek se základními informacemi pro zodpovědné a chytré čerpání úvěrů v nutných případech.

Bankovní nebo nebankovní úvěr?

Pomyslná cesta za půjčenou částkou se hned na začátku rozděluje na dvě odbočky. První variantou je klasická bankovní půjčka, kdy si často můžete půjčit větší částku, ale nevýhodou je delší doba vyřízení a více požadavků na bonitu klienta. Druhou možností jsou nebankovní půjčky, které se obecně vyznačují jednodušším a mnohdy značně rychlejším sjednáním a často ne tolik přísnými požadavky pro úspěšné schválení úvěru. Na trhu navíc existuje velké množství poskytovatelů, takže si můžete doslova vybírat.

Určete si, jak velkou částku potřebujete půjčit

Dalším krokem je ujasnění si, kolik peněz potřebujete půjčit. Mělo by jít o částku, kterou zvládnete v následujícím období bez problémů splatit, a zároveň vám pomůže se stávající situací. Lidé si nejčastěji berou hlavně půjčky před výplatou a většinou jde o částky do 10 000 korun. V praxi poslouží tyto finance na nakoupení potřebného vybavení, zaplacení určité opravy a podobně. Půjčit si samozřejmě můžete i větší částky, vždy záleží, na co dané peníze potřebujete.

Zjistěte si úrokovou sazbu

Podle toho, kolik peněz si potřebujete půjčit, můžete odhadnout i výši úrokové sazby a to, kolik ve výsledku za půjčku přeplatíte. Samotné úroky ale často nejsou jediným výdajem, protože někteří poskytovatelé si účtují peníze také za sjednání či vedení úvěru. A právě tyto poplatky je dobré připočítat k celkové ceně za půjčku a vzít to v úvahu při výběru konkrétní nabídky. V případě, že se rozmýšlíte nad několika půjčkami, pročtěte si navíc i podmínky jednotlivých poskytovatelů a na základě všech těchto informací si vyberte.

Dobře si naplánujte splátky

Ještě před podáním žádosti o půjčku si zkuste naplánovat splátky. Zvládnete celou částku bez problémů splatit, nebo budete potřebovat více času? Všechno tohle jsou důležité faktory, které je potřeba zohlednit ještě před schválením půjčky, ať se nestane jedním z lidí, kteří se omylem a špatnými výpočty dostanou do dluhové pasti.

Ušetřete čas sjednáním online přes internet

Dnes je velkou výhodou moderní sjednávání půjček přes internet. Takto si zařídíte například půjčku od Cool Credit, kdy si můžete půjčit až 20 000 korun. Vyhodnocení žádosti probíhá velmi rychle stejně tak jako odeslání peněz v případě schválení. V případě, že si půjčujete opakovaně, jsou pro stálé klienty připraveny i nejrůznější bonusy pro ještě výhodnější získání nebankovní půjčky.

Zdroje:
Inzerce