Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Posypová sůl ve 25 kg pytli jako pomocník v nouzi

Posypová sůl ve 25 kg pytli jako pomocník v nouzi
zdroj: Shutterstock.com

Zimu a celé zimní období doprovází komplikace v dopravě. Štěstí přeje připraveným. Tohle platí i v případě sněhových kalamit. Při zledovatělém povrchu cest vás dokáže zachránit posypová sůl, kterou můžete mít stále v kufru vašeho auta.

Údržby cest a marné čekání

Všichni řidiči to znají. Přijde zima a silničáři nestíhají odklízet sníh. První na řadě jsou dálnice a silnice první třídy. Na zapadané silnice třetí kategorie se dostane až na druhý den. Jestli bydlíte na samotě daleko od civilizace, tak na roztátí sněhové nadílky vůbec nechcete čekat. A pokud je potřebná nutná lékařská péče, problém je na světě.

Posypová sůl nabízí řešení

Nemá smysl pasivně čekat, až se ostatní postarají o vaši možnost pohybu po silnicích. Pokud zrovna nemáte pásové vozidlo, existuje jednoduché a elegantní řešení. Co si takhle do zásoby koupit posypovou sůl balenou po 25 kg ve voděodolném pytli? Samozřejmě je to investice. Ale cokoliv děláte pro sebe, to se vyplatí.

Posypovou sůl můžete mít s sebou a v pohotovosti

Velikou výhodou je, že posypová sůl je balená po 25 kg. S touto váhou zvládne manipulovat i silná žena. Bez problému se posypová sůl 25 kg vejde do auta, takže si i na chatě můžete nachystat železnou zásobu na náročné období. Nebo je možné mít posypovou sůl stále připravenou v kufru. Když přijde kalamita, budete rychlejší než běžný úklid komunikací. Nikdy nevíte, komu trochou posypové soli pomůžete z maléru s neprůjezdnou cestou.

shutterstock_1329491504 zdroj: Shutterstock.com

Adekvátní náhrada za posypovou sůl

Existuje i ekologická náhrada za sůl. Je jím Liapor - chemicky inertní materiál pro posyp. Na rozdíl od soli led a sníh nerozpouští, ale zůstává na povrchu. Umožňuje snadný pohyb, aniž by hrozilo uklouznutí. Používá se v místech, kde by sůl poškodila vegetaci a přírodní zdroje. Jelikož je opět v praktickém balení, můžete jej využít jako první pomoc a Liaporem podsypat kola nebo krátký úsek cesty při ledové vrstvě.

Pomůže posyp v krizi?

Odpovědí na otázku, zda posyp může pomoci z komplikovaných situací, je jednoznačné ano. Nikdy nevíte, co vás potká. Taková drobnost vás vytáhne z komplikací. Všichni se občas ocitneme v situaci, kdy se musíme spolehnout jen na sebe. Posypová sůl začíná fungovat se zpožděním, ale dokáže zcela zlikvidovat led či sníh. Liapor má okamžitý efekt. Vyberte si to, co je pro vás výhodnější.

Kde seženete kvalitní posypovou sůl?

Hledáte spolehlivého prodejce, u kterého nakoupíte sůl na posyp? Na e-shopu Sul-posypova.cz naleznete balenou certifikovanou posypovou sůl. Jednotlivé pytle o váze 25 kg jsou uložené na paletě s celkovou hmotností 800 kg. Nebo si můžete na zkoušku zakoupit jen jeden pytel. Liapor se prodává po 1500 l (50 l v jednom pytli) a také na paletě. Při skladování v suchu mají oba produkty prakticky neomezenou životnost. Doprava je zdarma po celé České republice.

Zdroje:
Inzerce