Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Postižené mládě dostalo druhou šanci, stalo se robokozou

Postižené mládě dostalo druhou šanci, stalo se robokozou
Koza si užívá lázeň se svým zachráncem | zdroj: Profimedia

Doslova štěstí v neštěstí měl americký kozlík Moko. Zvířete, které se narodilo s postižením, se ujal mladý americký pár. Moko díky němu může chodit a užívá si báječnou péči své náhradní rodiny.

Kristin Harknessová a Jay Yonz adoptovali Moko loni, během své cesty po Spojených státech.

Už krátce po narození Moko bylo jasné, že se kůzle kvůli vadě kopýtek samo nepostaví na všechny čtyři. Hrozila mu brzká smrt. Tomu však zabránili právě Kristin s Jayem. A to i navzdory tomu, že bylo jasné, jak drahé a náročné rozhodnutí to je. Pár však neváhal.

Dvojice dosud utratila 40 tisíc dolarů za veterinární péči a speciální protézy pro nového domácího mazlíčka. Odložila kvůli tomu i svatbu, rozhodně prý však nelituje.

A to přesto, že Moko stále vyžaduje maximum času, neboť ani s protézami není jeho pohyb bezproblémový a potřebuje dohled. Se svými zachránci si dopřává lázeň a spí s nimi i v posteli. Oba partneři si tuze pochvalují rána, kdy se probouzejí vedle spokojené kozy.

Moko není první zvíře Kristin a Jaye. Ostatně během putování, na němž potkali Moko, je doprovázel Ziggy - přerostlé mini prasátko, které je už nějakou dobu hvězdou sociálních sítí.

zdroj: YouTube

Celkově se pak oba třicátníci starají o čtyři ovce, sedm koz, oslíka, tři krávy, 33 prasat, dvě kačeny, tři kuřata, dvě kočky a psa.

Zdroje:
Profimedia, https://www.catersnews.com