Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Pospíšil: Tluchoř se bát nemusí. Johnova ´trafika´ se neprodraží

Pospíšil: Tluchoř se bát nemusí. Johnova ´trafika´ se neprodraží
zdroj: Mediafax

Ministr spravedlnosti a místopředseda občanských demokratů Jiří Pospíšil v úterý v České televizi vyloučil, že by kvůli postu vicepremiéra pro boj s korupcí měl vzniknout celý nový resort. Ministr zároveň řekl, že Petr Tluchoř zřejmě zůstane šéfem poslanců ODS.

„Určitě zde nebude vznikat žádné samostatné ministerstvo," vysvětlil Pospíšil během úterního Interview ČT24. Sice připustil, že Radek John, který se stane protikorupčním vicepremiérem, možná nabere několik zaměstnanců, nicméně pokud dojde k úbytku korupce, tak se „zřízení takové pozice vyplatí".

Jiří Pospíšil přivítal, že se jeho kolegou stane někdejší elitní detektiv Jan Kubice, který míří na post šéfa vnitra. „Pan Kubice je osoba, která v minulosti prokázala, že je důvěryhodnou osobou (...) já si myslím, že bude dobrým ministrem vnitra," prohlásil ministr spravedlnosti na adresu autora kontroverzní Kubiceho zprávy.

Sto dnů hájení pro Kubiceho

A že si elitní vyšetřovatel po odchodu od policie založil vlastní bezpečnostní agenturu? To Pospíšilovi nevadí. „Dejme mu šanci, aby měl alespoň sto dní hájení," dodal.

Občanská demokratická strana se po nedávných otřesech v koalici stále ještě zotavuje, nicméně rozpory jsou prý minulostí. „Jsem přesvědčen, že dnes absolutní většina strany stojí za Petrem Nečasem," zdůraznil místopředseda partaje Pospíšil a zastal se svého šéfa, že to prý „má těžké".

Tluchoř si může oddychnout

V ODS se také nechystá žádné účtování. „Podle mého názoru nyní není důvod odvolávat Petra Tluchoře," poznamenal ministr spravedlnosti na adresu svého stranického kolegy, kterého Věci veřejné obviňují z rozpoutání právě skončené vládní krize. „Ne všechny jeho kroky byly šťastné, třeba v kauze Kočí," přiznal ale Pospíšil vzápětí.

Nicméně nyní by prý měli voliči dát „vládě několik týdnů" a počkat, jak bude koalice plnit svůj společný program.