Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Tluchoř asi nechce přijít o blízkost Kočí. Ve sněmovně stopnul přesazování

Tluchoř asi nechce přijít o blízkost Kočí. Ve sněmovně stopnul přesazování
zdroj: tisková zpráva

Věci veřejné procházejí krušným obdobím, o tom není pochyb. Na klidu jim nepřidá ani to, že jim dosud neprošel jejich návrh na změnu zasedacího pořádku v Poslanecké sněmovně. A tak nadále sedí odpadlík a vyloučený člen strany Jaroslav Škárka vedle Josefa Novotného.

Kristýna Kočí vedle Petra Tluchoře a nové šéfka poslaneckého klubu véček Karolína Peake vzadu.

"Nevím, jak se bude cítit Kristýna Kočí ve sněmovně, ale každopádně požaduji, aby byl udělaný nový zasedací pořádek tak, aby seděla co nejdále od nás. Já osobně si jen velmi těžko dokážu představit, že bych seděla v její blízkosti," uvedla nová předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Karolína Peake minulý týden ve čtvrtek. Oznámila to ParlamentnímListům.cz s tím, že právě ten den navrhuje organizačnímu výboru sněmovny, aby tento její požadavek byl zařazen jako jeden z bodů jednání nejbližší schůze poslanců.

Kdo by vše však pokládal za již vyřízenou záležitost, je na omylu. "Jednání zablokoval nakonec Petr Tluchoř. Prý, že je na jednání malý počet účastníků," svěřil se pro ParlamentníListy.cz rozzlobený člen poslaneckého klubu véčkařů Josef Novotný.

Celý článek na ParlamentniListy.cz