Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Političtí oponenti kauzu s dcerou zneužijí, obává se John

Političtí oponenti kauzu s dcerou zneužijí, obává se John
zdroj: tisková zpráva

Bývalý publicista a předseda strany Věci veřejné (VV) Radek John se obává, že jeho političtí oponenti budou před volbami využívat jeho novou aféru s nemanželskou dcerou Terezou.

Lídr Věcí veřejných Radek John přiznal, že sedm let tajil nemanželskou dceru Terezu.

Jak dalece tato okolnost ovlivní jeho politickou kariéru? Včera k této otázce ParlamentímListům.cz nechtěl nic říci a to kvůli exkluzivnímu rozhovoru pro deník Aha. John se v něm svěřil, že volby, jak parlamentní, tak komunální, nevzdává.

„Kauza mi ublíží v tom smyslu, že mnoho politických oponentů ji bude využívat," řekl předseda Věcí veřejných. 

„Tajil jsem to, protože mi bylo líto dětí, Péťa tehdy chodil do školy, a v mém životě se objevilo další dítě. Věděl jsem, že nastane mediální tlak, a v době, kdy jsem nebyl politikem, jsem si prostě říkal, co je komu do toho. Ale když jsem se rozhodl, že půjdu do politiky, došlo mi, že to musím zveřejnit. Politik s tajemstvím je vydíratelný. Věděl jsem, že k tomu musí dojít, a až se mě někdo zeptá, budu muset s pravdou ven. Ano, ulevilo se mi. Je mi jasné, že přijdu o řadu věcí, ale na druhé straně, byla to podmínka mého vstupu do politiky," dodal v rozhovoru John.

Kandidatura v podzimních komunálních volbách na Praze 5 je pro něj stále prioritou. „Co se mé kandidatury na Praze 5 týče, tak jméno současného starosty Prahy 5 Jančíka se celorepublikově stalo symbolem jakési žáby na prameni, a pro mě je cílem jeho svržení. Ukázat všem, že to jde," řekl také John.

Dále se svěřil, že jeho cílem je dostat původně komunální stranu z Prahy do celé České republiky a do parlamentu. Chce, aby se VV stala symbolem pro o generaci mladší lidi, kteří se neúčastnili skandálů devadesátých let.

„Posledních deset let je politika proti lidem a mojí ctižádostí proto je, aby lidé měli větší vliv na politiku. To je nejen přímá volba prezidenta, ale i hejtmanů a starostů. A samozřejmě je nutné zastavit zadlužení státu," vysvětlil John.

                                                                                                                                 www.parlamentnilisty.cz