Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 8°C Polojasno

ODS je prohnilá. Nečas jde cestou totálního rozvratu, tvrdí exčlen vedení

ODS je prohnilá. Nečas jde cestou totálního rozvratu, tvrdí exčlen vedení
Petr Nečas | zdroj: Mediafax

Bývalý člen Výkonné rady ODS Jan Tesař říká, že ODS už nic nezachrání. Petr Nečas je pro něho obrovským zklamáním, ale ani výměna hlavy straně nepomůže, protože ODS je podle něho prohnilá od základů a strana už nemá pravicovému voliči co nabídnout.

„Můžete se snažit vyměnit hlavu, ale prohnilé jsou i základy ODS. Ve straně je mnoho lidí, kteří nemají s ODS nic společného. Jedna zastupitelka ODS z Jihlavy mi například tvrdila, že zvyšování daní je pravicové. To je neuvěřitelné. ODS je zkažená i odspodu. Je to hrůza. V ODS mám přátele, kteří jsou autenticky pravicoví, ale ti z ODS odchází. Myslím, že spousta lidí v březnu nezaplatí členské příspěvky a já to také zvažuji. V ODS zůstávají jen pravdoláskaři a socani,“ řekl ParlamentnímListům.cz rezignovaně Jan Tesař.

Pravdoláskaři v ODS

Podle Tesaře se nyní do ODS vrací lidé, kteří ji chtěli v době Sarajevského atentátu rozložit a zničit: „Například bývalý asistent Ivana Pilipa se dnes vrátil do ODS i s lidmi, kteří mají v Jihlavě byznysové zájmy. A Jihlava není výjimka. Pro mě je také nepochopitelné, že ODS v prezidentské volbě podpořila Karla Schwarzenberga, který je neformálním vůdcem a sjednotitelem všech těch pravdoláskových iniciativ, které vždy chtěly pravicovou ODS zničit a dělat nepolitickou politiku. ODS podle mě v druhém kole neměla podpořit nikoho. A rozhodně ne Schwarzenberga.“

Zdroje: