Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

OBRAZEM: Američanka si po 28 letech nechala zkrátit rekordně dlouhé nehty

OBRAZEM: Američanka si po 28 letech nechala zkrátit rekordně dlouhé nehty
Američanka Ayanna Williamsová si nechala zkrátit své nejdelší nehty na světě | zdroj: Profimedia

A je po kráse! Sedmapadesátiletá Texasanka Ayanna Williamsová si po téměř 29 letech nechala zkrátit svou ozdobu, která jí vynesla zápis do Guinnessovy knihy jakožto majitelce nejdelších nehtů.

Deset nehtů měřilo těsně před ostříháním celkem 733,55 cm, což je průměr 73,35 cm na nehet.

Rekord nejdelších ženských nehtů na obou rukách držela Williamsová od roku 2017. Tehdy byla zapsána do Guinnessovy knihy s délkou 576,4 centimetrů. Na jejich nalakování spotřebovala téměř tři lahvičky laku a zabralo jí to 20 hodin. Při současné délce schlamstla údržba ještě o lahvičku víc a Ayanna lakovala svou ozdobu několik dnů. Kromě toho nemohla vůbec vykonávat některé činnosti – od mytí nádobí až po stlaní postelí.

O zkrácení ozdoby se postarala dermatoložka Allison Readingerová, ovšem nikoliv obyčejnými nůžkami – použila na to brusku. Ostříhané nehty budou součástí muzea kuriozit v Orlandu na Floridě.

Navzdory tomu, že Ayanna překonala svůj vlastní rekord, zůstává primát nejdelších ženských nehtů na obou rukách Američance Lee Redmondové, která to dotáhla na celkovou délku 8,65 metrů.

Ayanna Williamsová si na nehty a vše s nimi spojené potrpěla už od dětství, což bylo také rozhodující pro její volbu povolání – je majitelkou nehtového studia. Nyní si plánuje nechat nehty znovu narůst, ovšem zdaleka už ne do předchozí délky.

Zdroje:
Profimedia, guinnessworldrecords