Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Nůžky jsou nuda, holič si na své zákazníky bere sekáček a oheň

Nůžky jsou nuda, holič si na své zákazníky bere sekáček a oheň
Nůžky jsou nuda, sekáček odvede dobrou práci a navíc je to nevšední zážitek. | zdroj: Profimedia

Sekáčky na maso, kladivo, dláto, skleněné střepy nebo třeba flambovací pistole vyskládané na stolečku vedle sebe netrpělivě čekají na své zákazníky. Ti ale nemíří do dílny řemeslníka ani BDSM salonu, nýbrž ke kadeřníkovi. 

Konkurence mezi kadeřníky je velká, a tak kromě umu a ceny hraje při rozhodování zákazníků roli také originalita. Pákistánský holič Ali Abbas proto vsadil ve svém saloně na netradiční stříhací techniku. Mnohem raději než obyčejné nůžky, případně břitvu, používá kuchyňské nástroje a oheň. Vlasy tak seká sekáčkem, řeže střepy, na pánský účes používá ostré dláto a kladivo a finální styling pravidelně nechává na flambovací pistoli.

Se svým přístupem Abbas uspěl, sice se jeho stálí klienti nejdříve změny přístupu báli, ale brzy mu přišli na zub. Stejně jako lidé z širokého okolí, ale i ze zahraničí. Poté, co se díky vystoupení v televizi dostala jeho popularita za hranice Pákistánu, vyrážejí k němu za netradičním zážitkem lidé z celého světa. Ostatně, jeden takovýhle stříhací zážitek stojí v přepočtu jen 270 korun. To je méně, než stojí úprava od českých barberů...

Zdroje:
euronews.com