Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Miniaturpark z lázní nezmizí. Přibudou nové modely

Miniaturpark z lázní nezmizí. Přibudou nové modely
zdroj: tisková zpráva

Boheminium park hlásí připravenost na hlavní sezónu. Jednu z nejnavštěvovanějších atrakcí Mariánských Lázní i Karlovarského kraje provázely v minulých měsících majetkové nejasnosti i spekulace. To je však minulostí. Provozovatel parku - Boheminium Mariánské Lázně, s.r.o. potvrdila spolupráci s městem. Petra Dlabolová, jednatelka společnosti, dnes oznámila, že v letošním roce se expozice rozroste o 3 nové modely. 

“S městem budeme spolupracovat na marketingových aktivitách, tak, aby se co nejvíce turistů dozvědělo o krásách Mariánských Lázní,” uvedla Petra Dlabolová, jednatelka Boheminium Mariánské Lázně. Brány přírodního krajinného parku, ve kterém se nachází na šest desítek modelů významných stavebních a technických památek z celé České republiky, se návštěvníkům otevřely již v dubnu. Hlavní vlna turistů se ale tradičně očekává s příchodem léta. Pro letošní rok připravili provozovatelé parku řadu inovací.

DKU_5933 zdroj: tisková zpráva

Kromě stálých interaktivních modelů, jako například funkční lanovka vysílače Ještěd, nebo ovladatelných vláčků největšího železničního muzea v Česku, zde bylo pro děti vybudováno i nové dětské hřiště. “Pro návštěvníky máme připraveno okolo 15 tematicky různě zaměřených akcí. Jedná se o divadla pro děti, jízdy na ponících, opékání buřtů až po hudební vystoupení známých kapel,” upřesňuje Dlabolová. Početná rodina dokonalých zmenšenin hradů, zámků a dalších pozoruhodností by se ještě v tomto roce měla rozrůst o 3 nové členy. Návštěvníci se mohou těšit na vodní hrad Švihov, symbol Českého ráje lovecký zámek Humprecht a model starých Mariánských Lázní.

Rozvojový plán nepočítá jen s rozšiřováním vystavených exponátů, ale i s rozkvětem celého areálu. Nemovitosti a část modelů vlastní město Mariánské Lázně. Druhá část patří nynějšímu provozovateli společnosti Boheminium Mariánské Lázně, s.r.o. “Jednáme o dlouhodobé spolupráci na období delší než 10 let, včetně kooperace na rozvoji pozemků a nemovitostí,” přiblížil Tomáš Slifka, jednatel Timeless production, s.r.o., která je vlastníkem parku. “Domníváme se, že miniaturpark má zde velkou tradici, stávající prostory jsou krásné a nachází se na ideálním místě, proto mohu potvrdit, že Boheminium park se z Mariánských Lázní stěhovat nebude,” doplnil Slifka.

DKU_6933 zdroj: tisková zpráva

Timeless production, s.r.o. koupila v březnu 2016 firmu Boheminium Mariánské Lázně, s.r.o., která do té doby park provozovala. Ve stejném období již o odkupu modelů, od soukromých firem, jednalo město Mariánské Lázně, protože tehdejší vlastníci chtěli údajně miniatury odvést do jiného města. Situaci značně znepřehlednil fakt, že stejné modely si nárokovalo více subjektů. Město, které již bylo vlastníkem nemovitostí, nakonec přikoupilo část modelů. Druhou část vlastní společnost Boheminium Mariánské Lázně, s.r.o. Ta má v současné době platnou nájemní smlouvu a s městem se domluvila, že bude park provozovat. “Jakou cestou bychom se v parku rádi vydali, asi nejlépe návštěvníci posoudí, když Boheminium park navštíví,” uzavírá za provozovatele Petra Dlabolová.

Zdroje:
Inzerce