Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Mimozemšťané se smyslem pro humor? Monolit zmizel, zůstal plech a kamení

Mimozemšťané se smyslem pro humor? Monolit zmizel, zůstal plech a kamení
Místo záhadného monolitu se v poušti objevil trojúhelníkový kus kovu a hromada kamení | zdroj: Twitter.com

Kus trojúhelníkového plechu a hromada kamení. To je všechno, co zbylo ze záhadného kovového monolitu, který před pár dny objevili v utahské poušti.

Záhadný lesklý kvádr, který byl spatřený v odlehlé poušti na jihovýchodě Utahu před dvěma týdny, je pryč. O jeho zmizení informovaly úřady a na sociálních sítích se objevily fotografie z místa, na nichž je vidět jen hromada kamení a malý kousek kovu ve tvaru trojúhelníku, které na místě zůstaly.

Úřady v Utahu o nálezu informovaly na počátku minulého týdne poté, co 3,6 metru vysoký kovový kvádr 18. listopadu objevila posádka vrtulníku při sčítání ovcí tlustorohých. Informace o tajemném monolitu okamžitě vyvolala rozruch a řadu spekulací o tom, kde se objekt vzal. Podle některých ho mohli umístit do pouště návštěvníci z vesmíru, podle jiné to mohl být fanoušek sci-fi filmu 2001: Vesmírná odysea Stanleyho Kubricka, v němž se objevují podobné černé předměty vytvořené neznámým mimozemšťanem.

Úřady sice přesné místo, kde se monolit nacházel, neprozradily, nadšencům se však podařilo místo odhalit a na sociálních sítích se objevila řada fotek lidí se záhadným kvádrem dvakrát vyšším než průměrný dospělý člověk.

Nyní však objekt zmizel a zdá se, že nikdo neví kam. Federální Úřad pro správu půdy a ministerstvo pro veřejnou bezpečnost státu Utah uvedly, že o tom nic nevědí. "Obdrželi jsme zprávy, že nelegálně instalovaná stavba označovaná jako 'monolit' byla odstraněna z veřejných pozemků Úřadu pro správu půdy neznámou stranou," uvedl úřad na svém webu. Objekt byl údajně odstraněn v pátek večer.

Na internetu se okamžitě spustila řada spekulací o tom, co se mohlo stát. Podle někoho se "mimozemšťané vrátili, aby ho odstranili". Umělecký svět spekuloval, že objekt by mohl být dílem sochaře Johna McCrackena, který zemřel v roce 2011. Jeho syn Patrick McCracken listu The New York Times řekl, že jeho otec mu v roce 2002 řekl, že by rád zanechal své umělecké dílo na odlehlém místě, kde by bylo objeveno později.

Zdroje: