Dnes je pátek 3. května 2024., Svátek má Alexej
Počasí dnes 19°C Zataženo

Krmivo pro psa? Vašeho psa zajímá obsah, ne obal!

Krmivo pro psa? Vašeho psa zajímá obsah, ne obal!
zdroj: Tisková zpráva

Výběr nejlepšího krmiva pro vašeho psího kamaráda může být náročný úkol. Výrobci lákají na obal, ale zkušení chovatelé vybírají kvalitní obsah. Abychom vám usnadnili rozhodování, přinášíme vám několik tipů, jak si vybrat nejlepší krmivo pro vašeho psího společníka.

Poraďte se se svým veterinárním lékařem, abyste určili nejvhodnější krmivo pro vašeho mazlíčka

Zkušený chovatel ví, jakou dávku a jaké krmivo servírovat svému psovi. Pokud si ale nejste jistí, zda kupovat psí granule nebo psí konzervy, jak dlouho dávat granule pro štěňata a zda přejít na barf pro psy nebo masové konzervy pro psy, běžte se poradit se svým veterinářem.

Zkušený zvěrolékař vám poradí jak s druhem, tak s dávkou krmiva i pamlsky pro psy, ať je kalorický příjem vašeho psa vyvážený. Veterinární lékař má přehled o stravě i v případě, že budete muset nasadit krmivo pro alergické psy nebo doplněk stravy pro psy na klouby u staršího psího kamaráda.

Kvalitní krmivo pro psy poznáte z etikety

Při nákupu krmiva pro psího kamaráda je důležité číst etikety a vybírat krmivo s kvalitními složkami. Vybírejte jen kvalitní krmiva pro psy. Hledejte složení z potravin, jako je maso, ovoce a zelenina, obiloviny, vitamíny a minerály. Psí krmivo s umělými barvivy, příchutěmi nebo konzervačními látkami nejsou nic, co chcete koupit. Vybrat nejlepší krmiva pro psy chce jen trochu času a zkušené oko.

Vybírejte krmiva, která jsou vhodná pro věk a velikost vašeho psa

Výběr správného krmiva pro vašeho psa je zásadní pro zajištění jeho zdraví a pohody. Kapsičky pro štěňata mají jiné složení i jinou velikost kousků. Malí psi potřebují menší kousky krmiva, které jsou lépe stravitelné, a štěňata potřebují více kalorií než dospělí psi. Speciálně uzpůsobené velikostí i měkkostí je krmivo pro psy seniory. Jiné kalorické složení má krmivo pro kastrované psy. Při výběru granulí, kapsičky nebo konzervy se ujistěte, že jsou vyvážené pro věk, plemeno, velikost a životní styl vašeho psího kamaráda.

pes-miska-granule zdroj: Tisková zpráva

Alergie, dieta a citlivý žaludek psa potřebují speciální krmivo

Granule pro psy mají složení pro různé zdravotní patálie vašeho psa. Hypoalergenní granule mohou pomoci při různých alergiích na stravu. Při přecitlivělosti je možné koupit krmivo pro psy s citlivým žaludkem. Pokud trpí pes nadváhou, bude potřebovat mimo pár hodin psího tělocviku navíc i krmivo pro psy s nadváhou.

Jak vybrat nejlepší krmivo?

Vzhledem k široké nabídce na trhu může být obtížné určit, který typ krmiva, a který výrobce je nejlepší. Je lepší konzerva pro psy, granule pro psy nebo krmivo barf? Je lepší krmivo pro psy Brit nebo krmivo pro psy Acana? Hledejte rovnováhu mezi cenou a zdravím. Vybírejte kvalitní dodavatele, jako je například e-shop Zooroyal.cz, který má ve své nabídce jen prověřené značky od předních výrobců.

Jak nedělat chyby při krmení psa?

Pokud nejste zkušený chovatel, věříme, že už máte alespoň základní představu o tom, jak se orientovat v nabídce, a na co se dívat na obalu. Mimo vhodného složení je nutné dodržovat i dávkování krmiva pro psy. Pokud bude váš kamarád pořádat ve velkém psí pamlsky a množství krmiva pro psa bude větší než doporučené, nezbyde vám nic jiného než se pustit do výběru dietní konzervy pro psa, ať váš psí kamarád nemá další zdravotní potíže a brzy se dostane do ideální atletické psí kondice.

Vybírejte pečlivě a pamatujte, že nejlepší krmivo pro psy je takové, po kterém zůstane prázdná psí miska a šťastný a aktivní čtyřnohý psí kamarád.

Zdroje:
Inzerce