Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Konečně jaro? Zima nás může trápit ještě dlouho

Konečně jaro? Zima nás může trápit ještě dlouho
zdroj: ThinkStock

Kdy naposledy jste zažili zimu, jako byla ta letošní? Nic proti zimním radovánkám, ale letos už jsme si užili mrazů tak akorát. Ať chceme nebo ne, mrazivé počasí nám zasahuje nejenom do nálady, ale především do peněženky. A nejde jen o teplé prádlo a skipasy pro celou rodinu i s batoletem, začínajícím snowboardistou…

Přívětivější, někde už dokonce jarní teploty jsou balzámem na duši každého, kdo se od Vánoc nehnul zpoza kamen. Jenže pozor, zrovna letošní mrazy se nám možná ještě připomenou – až dorazí účet za elektřinu či plyn, kterou ty kamna spolykala.

Ať už jste si přitápěli starými dobrými vafkami nebo moderním kondenzačním plynovým kotlem, vyúčtování vám tenhle komfort spočítá do poslední koruny. Dobrou zprávou je, že se na něj dá připravit rozhodně lépe, než jen klepáním se strachy, případně zimou, za zmiňovanými kamny. A vlastně zpoza nich nemusíte vystrčit ani špičku nosu.

Stačí si z pohodlí domova otevřít srovnávací web Srovnam.cz a prohlédnout si aktuální nabídky dodavatelů energií, dostupné pro vaši adresu. Tu přitom nemusíte zadávat nijak konkrétní, ani nikde uvádět jakékoli další osobní informace. Web si vystačí s městem a odhadem spotřeby vaší domácnosti, případně jen výší současných záloh, které platíte.

A pokud snad nemáte v hlavě ani tenhle údaj, prostě jen u plynu nebo elektřiny zaškrtnete způsob jejich využití. Zbytek už za vás vyřídí Srovnam.cz a obratem vám přehledně vypíše nabídky ostatních dodavatelů – navíc se všemi důležitými náležitostmi, které lidé při uzavírání smluv často přehlížejí.

Nevýhodná smlouva umí v kombinaci s tuhou zimou zmrazit především stav vašeho konta, ale to rozhodně není důvod k rezignaci. Naopak, díky srovnávacímu webu můžete snadno najít výhodnější a férovější podmínky u konkurence a Srovnam.cz vám samozřejmě poradí i v dalších krocích, které je v případě změny dodavatele energií potřeba udělat.

Už příští zimu vás tak může hřát nejenom mnohem výhodnější dodavatel, ale především pocit, že jste vyzráli nejenom na počasí!

Zdroje: