Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Kočí nechtěla mluvit po telefonu. Prý se bojí ´Velkého bratra´ Bárty

Kočí nechtěla mluvit po telefonu. Prý se bojí ´Velkého bratra´ Bárty
zdroj: Mediafax

Poslankyně Kristýna Kočí, kolem níž je stále rušno, odpověděla redakci ParlamentníListy.cz na mailem zaslané otázky. Její telefon je prý odposlouchávaný. S žádnou politickou stranou Kočí podle svých slov nespolupracuje a chce nadále hájit program VV.

Na požadovaný rozhovor mezi čtyřma očima Kočí nepřistoupila. Jako důvod uvedla velkou pracovní zaneprázdněnost a hektičnost doby. I do telefonu se odmítla vyjádřit, protože je ten její prý odposlouchávaný.

Kristýna Kočí před třemi týdny rozvířila již tak rozbouřené vody české politiky. Server Týden.cz 13. dubna zveřejnil tajnou nahrávku, na které Kočí hovoří o plánu části ODS rozštěpit klub VV. Po zveřejnění tajné nahrávky ji VV vyloučily. Samotná Kočí pravost svých slov popřela s tím, že se jednalo o úmyslnou mystifikaci.

V jakém se v současnosti nacházíte rozpoložení?

Ačkoliv si většina lidí nejspíše myslí, že musím být ve špatném psychickém stavu a pod tlakem, lidé, kteří mě měli možnost v posledních dnech vidět a znají mě, tvrdí pravý opak. Po mnoha měsících se konečně cítím svobodná a veškerý tlak ze mne opadl. Konečně mohu říkat, co si skutečně myslím a nikoliv to, co mi strana a její vedení přikázalo. Konečně mohu hlasovat ve sněmovně podle svého vědomí i svědomí a zejména v souladu s programem, za který jsem kandidovala a od kterého se Věci veřejné již dávno odklonily. Nyní v klidu mohu podpořit i dobré návrhy z řad opozice.

Jak to s vámi vypadá politicky. Spolupracujete jako bezpartajní s nějakou stranou?

Jsem nezařazenou poslankyní zvolenou za konkrétní program, který budu i nadále hájit. S žádnou politickou stranou nespolupracuji.

Za koho byste kandidovala v předčasných volbách?

V případných předčasných volbách, které by podle mého názoru byly nejlepším a hlavně nejčistším řešením současné politické krize, bych nekandidovala.

Celý článek na ParlamentniListy.cz