Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Ještě jedna korupční kauza a vláda se složí, bojí se Gazdík

Ještě jedna korupční kauza a vláda se složí, bojí se Gazdík
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a člen K9 Petr Gazdík, kterého ParlamentníListy.cz zastihly v hostinci U parlamentu během setkání s přáteli, vyjádřil v rozhovoru své znepokojení nad stavem a kondicí současné vlády.

Kdyby si prý Gazdík mohl vybrat, šel by raději učit zpět na základní školu.

Podle posledních průzkumu veřejného mínění je s vaši koaliční vládou spokojena jen třetina obyvatel a s celkovou politickou situací jen 14 procent lidí, čím si to vysvětlujete?

Ani se frustraci občanů nedivím, mě to taky štve, někdy bych nejraději z jednání K9 odešel uprostřed. Je tam napětí, ovšem nikoli na osobní rovině. Naše vláda nastoupila do těžkého období. Finanční krize, bolestivé ale nutné reformy a do toho ještě každých 14 dní nějaká kauza. To na oblibě nepřidá. Mám-li vám odpovědět horolezeckou hantýrkou, tak slézáme K9, jsme v prvním výškovém táboře a docela nám dochází dech.

Neuvažujete o změně zaměstnání?

Upřímně, klidně bych se vrátil učit na základku matiku a zeměpis, to mě bavilo daleko víc. Tam aspoň vidíte, jak vám ty děti rostou pod rukama. Tady, ve vysoké politice, vám každý jen nadává a nikdo vás nepochválí.

A propos, zmínil jste kauzy. Už jsme zažili Bartáka, Kopřivu, Bártu, Vondru. Jak se díváte na úlet vašeho pana místopředsedy Kalouska? Zlí jazykové tvrdí, že MF Dnes chtěla rozjet nějakou kauzu proti ministru financí a on jen ukázal zuby a vytasil se s nahrávkou.

Nemyslím si, že by Mirek Kalousek tu nahrávku měl. Poskytl nám dostatečné vysvětlení na stranické schůzi. Ale každopádně, nemělo by se to stávat, zvláště ne u tak vysokého politika, považuji jednání pana Kalouska za nešťastné.

Celý článek na ParlamentniListy.cz