Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Je třeba k pilates prase?

Je třeba k pilates prase?
Prasátka prý představují zábavný prvek | zdroj: Profimedia

Někteří lidé už neví co by... A tak se i různé sportovní aktivity přesouvají do míst, nad nimiž občas zůstává rozum stát. 

Farma v britském Devonu se stala například prvním statkem na světě, který nabízí cvičení za asistence prasat. Konkrétně padesátiminutovky pilates. A slaví prý velký úspěch, jakkoliv absurdně celá akce vypadá. 

Lekce se přitom neodehrávají "jen" na zahradě farmy, ale i na uskladněné slámě, kam si sportovci lačnící po výjimečném zážitku donesou jógamatky. Kolem se přitom nebatolí vzrostlí čuníci a svině, ale zakrslá prasátka budící dojem "věčných mláďat". Ta si návštěvníci, poté co si odmakají své, mohou pomazlit. Dle příznivců představují zábavný prvek a ozvláštnění cvičení. 

Celá "pig pilates", jak se cvičení nazývá, legrace je přitom částečně koncipována jako jakýsi výlet. Vstupné ve výši 35 liber, totiž kromě sportovního vyžití zahrnuje i následnou snídani, kávu a možnost na farmě pobýt celý den. Ostatně lekce startují už v devět hodin ráno a není radno začínat je s nacpaným žaludkem. 

Pilates s prasaty nicméně zdaleka není jediný zvláštní nápad tohoto typu. Nedávno totiž frčely i hodiny jógy s kozami, lamami alpaka a dokonce i s pivem. 

Nakolik jde účastníkům podobných kratochvílí o samotný požitek z cvičení, je však otázkou... 

Zdroje:
Profimedia, Business Insider