Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Jaké jsou nejoblíbenější destinace Čechů a kam se letos nejvíce vyrazí?

Jaké jsou nejoblíbenější destinace Čechů a kam se letos nejvíce vyrazí?
zdroj: tisková zpráva

Minulý rok vycestovalo téměř 5 000 000 Čechů na zahraniční dovolenou, a i letos se očekává pokračování tohoto trendu. Jaké destinace tedy byly nejoblíbenější?

Řecko

Řecko již tradičně vládne žebříčku nejoblíbenějších destinací a není se čemu divit, neboť řecké ostrovy nabízí jak kýžený odpočinek na pláži, tak i aktivní dovolenou s poznáváním památek. Nejvíce nabízenými letovisky budou nejspíše i letos ostrovy Rhodos, Kréta a Kos, které jsou ideálním místem jak pro rodiny s dětmi, tak i pro jednotlivce.

Chorvatsko

Do Chorvatska v minulém roce zamířilo téměř 900 tisíc Čechů, přičemž z velké části se jednalo o využití vlastní dopravy, která je do této destinace finančně značně výhodnější nežli letecká. Negativní tendencí je však i nadále postupné zdražování spotřebního zboží v turisticky oblíbených letoviscích.

Turecko

Turecko je známé především svými letovisky Antalya, Alanya a Kemer, které nabízí opravdu nadstandardní hotelové služby, a to za velmi výhodnou cenu. Vzhledem ke své výjimečné poloze, čistým plážím a all inclusive programům, je tak tato destinace u nás rok od roku oblíbenější. Je však třeba pamatovat i na současnou poměrně nestabilní politickou situaci země, a proto by se měli turisté vyhnout především oblastem východního a jihovýchodního Turecka.

TIP: V Turecku nás Evropský průkaz zdravotního pojištění neplatí, a tak je více než vhodné si před cestou sjednat kvalitní cestovní pojištění. Pojistka by v tomto případě měla zahrnovat dostatečné pokrytí léčebných výloh, dále pojištění zavazadel, pojištění odpovědnosti a asistenční služby.

Bulharsko

Bulharsko se u nás též těší velké oblibě. Rozlehlé písečné pláže, čisté Černé moře a velmi výhodné ceny jsou tahounem tamějšího turismu. Do Bulharska se od nás cestuje především letecky a je možné předpokládat, že i v tomto roce bude po dovolených v této destinaci velká poptávka.

Zdroje:
Inzerce