Dnes je pátek 20. září 2024., Svátek má Oleg
Počasí dnes 21°C Polojasno

Jak si naplno užít letní dovolenou v Turecku?

Jak si naplno užít letní dovolenou v Turecku?
zdroj: Pixabay

Turecko je země, která nabízí nepřeberné množství zážitků pro všechny typy cestovatelů. Ať už jste milovníci historie, dobrodružství, gastronomie, nebo prostě jen hledáte ideální místo pro relaxaci, Turecko má co nabídnout.

Jakou si vybrat destinaci v Turecku?

Turecko je obrovská země s rozmanitou krajinou a kulturou. Pro milovníky pláží a moře je ideální volbou Egejské a Středozemní pobřeží, kde se nacházejí známá letoviska jako Antalya, Bodrum nebo Marmaris. Tato oblast je známá svými nádhernými plážemi, křišťálově čistou vodou a luxusními letovisky. Pro ty, kteří touží po kulturním a historickém zážitku, je tu Istanbul, město, které je mostem mezi Evropou a Asií. V Istanbulu můžete obdivovat památky jako Hagia Sophia, Modrá mešita nebo Topkapi palác. Město nabízí nejen bohatou historii, ale také moderní životní styl s množstvím kaváren, restaurací a obchodů. Turecko je domovem některých z nejkrásnějších pláží na světě. Například pláž Ölüdeniz, známá svým ikonickým modrým zálivem, je často považována za jednu z nejlepších pláží na světě. Pokud rádi zkoumáte podmořský svět, doporučujeme vyzkoušet potápění nebo šnorchlování v oblasti Kaş, která je známá svou bohatou mořskou faunou a flórou. Pro ty, kteří hledají adrenalin, jsou v Turecku k dispozici různé vodní sporty jako windsurfing, kitesurfing, nebo jachting. Jestliže chcete za zájezd ušetřit, můžete se kouknout i na nabídku turecko last minute. Na poslední chvíli vybraný zájezd last minute Turecko je vždy dobrou volbou.

Jsou v Turecku k vidění historické památky a co gastronomie?

Turecko je země s bohatou historií, která sahá tisíce let zpět. Last minute dovolená vám umožní ji dobře poznat. Jedním z nejlepších způsobů, jak si užít dovolenou, je prozkoumat některé z nejznámějších historických památek. Město Efez je jedním z nejlépe zachovaných starověkých měst na světě a návštěva zde vám umožní nahlédnout do života ve starověkém Římě. Dalším must-see místem je Pamukkale, přírodní div s terasovitými jezírky a pozůstatky antických lázní Hierapolis. Pokud se vydáte do Kappadokie, regionu známého svými unikátními skalními útvary a podzemními městy, můžete si žít let balónem nad "měsíční krajinou" při východu slunce. Turecká kuchyně je jednou z nejbohatších na světě a její ochutnávání by mělo být nezbytnou součástí každé dovolené v Turecku. Kebab, baklava, meze, manti (turecké ravioly), lahmacun (turecká pizza) – to jsou jen některé z pokrmů, které stojí za to vyzkoušet.

Jak to chodí v Turecku s nákupy a co wellness?

Turecko je také rájem pro milovníky nákupů. Velký bazar v Istanbulu je jedním z největších a nejstarších krytých trhů na světě. Nabízí tisíce obchodů s různými druhy zboží, od kožených výrobků, přes šperky až po koření a koberce. Návštěva trhu je nejen příležitostí k nákupům, ale také k tomu, abyste zažili autentickou atmosféru tureckého obchodování, kde je smlouvání běžnou praxí. V menších městech a vesnicích můžete také najít trhy, kde místní obyvatelé prodávají ručně vyráběné produkty, keramiku, textilie a další suvenýry, které si můžete přivést domů jako památku. Pokud hledáte odpočinek a regeneraci, Turecko je známé svými tradičními lázněmi – hamamy. Kromě klasického hamamu můžete také vyzkoušet moderní wellness centra, která nabízejí různé procedury, jako jsou masáže, aromaterapie a další relaxační služby. V rámci zájezdů last minute si můžete zvolit i variantu All Inclusive, kde jsou často služby v ceně již zahrnuty. Mrkněte např. také na nabídku Last minute Tui. Tato cestovní kancelář je ve svém oboru opravdovým profíkem.

Zdroje:
komerční sdělení / PR