Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 17°C Polojasno

Farmia Food ze skupiny Future Farming uzavřela kontrakt s Makro ČR

Farmia Food ze skupiny Future Farming uzavřela kontrakt s Makro ČR
zdroj: Tisková zpráva

Společnost Farmia Food ze skupiny Future Farming oznamuje svým zákazníkům a obchodním partnerům, že uzavřela smlouvu se společností Makro ČR o dodávce aquaponických potravin. Nový dodavatelsko-odběratelský kontrakt završil půlroční sbližování obou firem a Makro ČR se díky němu stane jedním z největších prodejců udržitelných aquaponických potravin v České republice.

Celý proces odstartoval MAKRO CZECH GASTRO FEST na začátku května letošního roku. První aquaponické potraviny z Farmia Food by se na pultech největšího velkoobchodního řetězce v tuzemsku měly objevit ještě ve čtvrtém kvartále 2023.

Společnost Makro ČR je lídrem mezi velkoobchodními řetězci v Česku. Makro ČR dlouhodobě poskytuje své služby v prodeji potravinářského i nepotravinářského sortimentu. Za 25 let existence na českém trhu se makro ČR stalo silným a důležitým partnerem restaurací, hotelů a stravovacích zařízení (HoReCa) i nezávislých obchodníků (Traders). Makro ČR má po celé České republice přes 650 000 zákazníků, kteří těží z unikátního multikanálového mixu velkoobchodu. Zákazníci si mohou vybrat, zda budou zboží nakupovat v jednom z velkoformátových obchodů nebo si je nechají doručit. Vše za pomoci digitálních řešení.

Makro ČR je součástí globální sítě METRO AG se zastoupením ve více než 30 zemích. Společnost METRO má po celém světě přes 17 milionů zákazníků, kteří mohou využít velkoformátových obchodů. Klíčovým pilířem podnikání společnosti METRO je podobně jako v případě skupiny Future Farming udržitelnost.

O Farmia Food Společnost

Farmia Food je první český celonárodní distributor aquaponických potravin. Svým zákazníkům nabízí pouze produkty nejvyšší kvality pěstované výhradně v tuzemských vertikálních farmách. V nabídce Farma Food jsou listová zelenina, bylinky, microgreens a sladkovodní ryby. Základními výhodami všech produktů jsou vysoká výživová hodnota, výjimečná čerstvost a jedinečné senzorické vlastnosti. Farmia Food je dceřinnou společností Future Farming, která je průkopníkem moderního zemědělství v České republice. Společnost staví své know how na pokročilé aquaponii. Nejvýkonnější metodě moderního zemědělství, která spojuje pěstování zeleniny s chovem ryb.

Zdroje:
Inzerce