Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Depardieu je připraven položit svůj život za Rusko

Depardieu je připraven položit svůj život za Rusko
Depardieu patří mezi výrazné a excentrické herce, kteří rádi veřejnost šokují | zdroj: Profimedia

Francouzský herec Gérard Depardieu, který před několika lety získal ruské občanství, prohlásil, že je připraven za svou novou vlast zemřít. O smrti prý čas od času přemýšlí. 

"Jsem připraven zemřít za Rusko, protože tady jsou silní lidé. Nechci zemřít jako blbec v současné Francii," uvedl slavný herec v rozhovoru pro časopis Vanity Fair a poznamenal, že nikdy nesdílel hodnoty, ve kterých byl vychováván. "Nevěřím v nic. Zvlášť ne v sebe. Občas v noci ve své posteli chci usnout navždy," dodal Depardieu.

Excentrický Francouz nedávno také vyznal lásku ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. "Monsieur Putin, znám ho dobře a mám ho velmi rád. Hodně jezdím do SSSR, tedy přesněji do Ruska," prohlásil herec na festivalu v Cannes a dodal, že zase válku na Ukrajině nemá rád ani trochu. Ale vůbec se v tamních událostech prý nevyzná, ale vztah k Ukrajincům má kladný.

Depardieu má ruské občanství od roku 2013. Zažádal si o něj, když zjistil, že se francouzský prezident Francois Hollande chystá zavést ve Francii 75procentní daň na příjem přesahující milion eur za rok, což se herci příliš nezamlouvalo. Paříž přitom později od plánů s daní pro bohaté ustoupila. 

Zdroje: