Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Míří Jágr do politiky? A není fotka s Babišem tak trochu přešlap?

Míří Jágr do politiky? A není fotka s Babišem tak trochu přešlap?
"Jaromír Jágr chodil kdysi také do sokolovny. V té naší průhonické byl poprvé. Líbilo se mu i chutnalo," napsal Babiš ke snímku. | zdroj: Facebook

Zatímco předsedové zavedených stran jako ČSSD, ODS nebo TOP 09 v sobotu řečnili na právě probíhajícím sjezdu lidovců, šéf druhé nejsilnější parlamentní strany ANO Andrej Babiš se fotografoval se světoznámým hokejistou Jaromírem Jágrem. Snímky vzápětí vyvěsil na svém facebookovém profilu. To opět vyvolalo dohady o tom, že by se Jágr mohl dát na politickou dráhu.

V diskusi pod fotkou Babiše s Jágrem se někteří uživatelé netajili svým negativním názorem. "Jestli se Jarda opět prodá Babišovi, tak půjde ke dnu. Jardo, jeho polské Vodňanské kuře stejně nejíš," napsal jeden z nich a další si vůbec nebral servítky: "Jardo, Jardo... Měl by sis líp vybírat lidi, se kterýma se fotíš. Tenhle sajrajt se k tobě vůbec nehodí."

Padl dokonce názor, že Babiš probíral s Jágrem jeho možnou kandidaturu na prezidenta. Další diskutér už zřejmě autocenzuru vypustil úplně, když napsal: "Jardo, co to máš vedle sebe za orangutána??? Borec s koko***!!!"

"Jágr na Hrad!"

O Jágrově kandidatuře na prezidenta se začalo debatovat během nedávného hokejového mistrovství, samozřejmě s jistou nadsázkou. Zbyňek Petráček ve svém komentáři pro Lidové noviny, poznamenal, že Jágrova jediná nevýhoda je, že není sečtělý. Ale dodal, že to je jedno, protože současný prezident toho sice za život přečetl mnoho, ale zjevně už si z toho ledacos nepamatuje.

Nápadu, že by mohl Jágr kandidovat na post českého prezidenta, se ale chytil Jiří Vyvadil, bývalý senátor a nyní šéf spolku Přátelé Ruska v České republice. Podle Vyvadila Petráček hokejovou hvězdu zjevně podceňuje, když ji hodnotí jen prizmatem své kavárenské jednostrannosti.

Jágr je totiž podle něj mnohem pestřejší osobností. A právě to by bylo jeho hlavní výhodou. "Ten, kdo by bezezbytku zastával názory Lidových novin, Mladé fronty či Práva, šanci v této zemi mít nemůže. A už vůbec ne kandidáti navržení Bakalovým trustem typu Pavel, Pánek, Halík atd.," vysvětluje advokát.

Tentokrát však prý zřejmě omylem přišly "lidovky" s dobrým tipem. "Je nepochybné, že Jaromír Jágr je nejen skvělý hokejista, ale nesmírně hluboce přemýšlivý člověk," myslí si Vyvadil. Připomíná, že Jágr celou kariéru nosí na dresu symbolické číslo 68, ale přesto se dokázal stát hluboce věřícím pravoslavným křesťanem a mimo jiné se šel pomodlit s Nočními vlky k památníku ruských osvoboditelů na Olšanech. Tohoto gesta smíření by podle Vyvadila čeští rusofobové schopni nebyli.

vice-parlamentni-listy zdroj: Parlamentnilisty.cz

Zdroje: