Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Dámské bundy: podívejte se na nejnovější trendy pro tuto sezónu

Dámské bundy: podívejte se na nejnovější trendy pro tuto sezónu
zdroj: Konstantin Zibert / Shutterstock.com

Mezi módními bundami pro tuto sezónu dominují krátké, objemné modely. K dispozici budou jak velmi teplé, péřové verze, tak i bomberové bundy a pilotky určené do teplejších dnů. Nabídka je skutečně pestrá a vybere si každý.

Jakou bundu na tuto sezónu pořídit?
Módní bundy na sezonu podzim-zima 2021/2022 jsou primárně po pás a mírně delší, s volnými střihy, které neomezují v pohybu. Můžete si vybrat z návrhů, které se hodí i na brzké, teplé jaro - riflové bundy nebo lehké bombery doplní outfit jak šaty, tak kalhotami. Těm, kterým je zima, doporučujeme nadměrné péřové dámské bundy a pilotní bundy podšité teplým kabátem z ovčí kůže.

Na raný, teplý podzim doporučujeme klasické riflové bundy. Mohou být tmavší, hladké nebo světlejší, dají se perfektně přizpůsobit postavě nebo zvolte model s volnějším střihem v libovolných barvách. Džínové bundy noste k džínovým šatům (celkový denimový vzhled není pasivní) nebo k tvídovým sukním a košilím. Jsou také perfektní doplněk k módním mrkváčům nebo mom džínám. Hezké riflové bundy pořídíte na answear.cz, stejně jako další modely.

Budou se hodit kožíšky s límcem? Určitě ano!
Krátké kabáty z ovčí kůže zdobené kožešinovým límcem se objevily v nejnovější kolekci podzim-zima i v nejnovějších kolekcích různých módních domů. Dominují teplé, podzimní barvy - hnědá, karamelová, vanilková a ecru. Ideální jsou kombinace se vzdušnými šaty a kozačkami nebo ladícími, pletenými v kombinaci s kozačkami.

Také bombery si vybojovaly své místo i pro letošní sezónu. Mohli jste je najít mimo jiné v kolekcích Stelly McCartney. A přestože jsou rozhodně více spojeny s jarním a letním obdobím, ty v barvě vojenské zelené, tmavě šedé a s teplou podšívkou se v teplejších, říjnových nebo listopadových dnech dokonale hodí. A jaké bundy zvolit na chladné dny dále?

  2. shutterstock_1959773398 zdroj: Bee Bonnet / Shutterstock.com

Pilotní bundy se širokými límci, které lze zapnout kolem krku, zipy a prostorné kapsy, se objevily v podzimních a zimních kolekcích hned několika módních značek. Vždy byly kombinovány s kalhotami se zúženými nohavicemi - spodní část stylingu má přesně stejnou barvu jako vrchní část, což vytváří soudržný a harmonický celek. Zajímavé bundy pro letošní sezónu nabízí Tommy Hilfiger. Skvělá volba pro ty z vás, kterým je vždy zima, je široká, oversize péřová bunda, která vás ochrání před jakýmkoli mrazem. Čím nadýchanější a objemnější, tím lépe. Péřové bundy jsou prvkem oblečení, který byl doposud spojován pouze se sportovními stylizacemi. Bude vypadat skvěle se sukní a silným rolákem nebo ji dokonce spáruje s černými vysokými podpatky. Vytvoříte tak velmi nevšední, ale slušivou kombinaci. V letošní sezóně můžete na klasické černé ramones zapomenout. Jejich místo zaujaly volné kožené bundy volnějšího, neodpovídajícího střihu. S límečkem nebo se stojatým límcem, zcela obyčejné nebo zdobené sponami a třásněmi, je lze nosit jak k džínám, tak ke košili, stejně jako k hedvábným šatům. 

Nevíte, jaký typ zimní bundy zvolit? Rozhodnutí by mělo záviset na vašem životním stylu. Pokud jste rádi aktivní a často děláte zimní sporty, vyberte si sportovnější bundu. Pokud je však váš styl elegantnější, ale zároveň si ceníte pohodlí, zvolte dlouhou zimní bundu nebo bundu do parku.

Zdroje:
Inzerce