Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Bradáčová působí jako ostřílená profesionálka, shodují se odborníci

Bradáčová působí jako ostřílená profesionálka, shodují se odborníci
zdroj: Mediafax

Čerstvě jmenovaná vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová svým mediálním vystupováním naplňuje představy o tom, jak by si měl člověk její profese na veřejnosti počínat. Myslí si to oslovení odborníci, kteří na ní oceňují, že mluví věcně, konkrétně a neosobně, nezanedbatelné plus obstarává i to, že vypadá svěže a mladě.

Ze státní zástupkyně uznávané a známé v odborných kruzích se Lenka Bradáčová díky kauze bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha rázem stala mediální hvězdou. Ale i po opadnutí největší vlny zájmu o případ významného politika ČSSD jí bylo ve sdělovacích prostředcích plno. Svou roli sehrály i průtahy kolem jejího jmenování vrchní státní zástupkyní v Praze. Jak v centru pozornosti obstála?

Čtěte dále: Lenka Bradáčová bude definitivně jmenována vrchní státní zástupkyní

„Připadalo mi, že vždy mluvila velice věcně, konkrétně a neosobně, takže já jsem nesdílel tytéž výhrady jako třeba Bohumil Pečinka v Reflexu. Problém kolem její mediální prezentace spíš vyplývá z toho, že v Čechách nebylo zvykem, aby představitelé justice – kromě advokátů –  dokázali o své práci a o svých úmyslech mluvit v médiích,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz mediální odborník Karel Hvížďala.

Pro veřejné vystupování má talent

„Její vystupování je velice uvážlivé, každé to vystoupení má hlavu a  patu. Sebe samu se přitom  nesnaží nějak moc prezentovat, je objektivní a myslím, že vystupuje přesně tak, jak by státní zástupce v médiích vystupovat měl,“ přidává se pro ParlamentníListy.cz Jiří Mikeš, lektor komunikace na Vysoké škole ekonomické.