Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Bendl odhalil tabu: Klaus to od lidí schytal i na jiných akcích

Bendl odhalil tabu: Klaus to od lidí schytal i na jiných akcích
zdroj: Mediafax

MEDIÁLNÍ HODNOCENÍ. O pančovaném alkoholu a střelbě na prezidenta republiky Václava Klause v nedělní Partii na Primě hovořil Petr Bendl (ODS) a Lubomír Zaorálek (ČSSD). Oba hosté se však neshodli téměř na žádné otázce.

Nedělní Partii i přesto zahájil Tomáš Kužel, náměstek policejního prezidenta. Diváky informoval, že byla sestavena profesní skupina pro oblast legislativy a ochranných služeb. "Ochranka měla bezprostředně zajistit útočníka," uvedl v souvislosti s páteční střelbou z airsoftové pistole na prezidenta Václava Klause. Jak ukázaly exkluzivní záběry televize Prima, šestadvacetiletý útočník vytáhnul zbraň v těsné blízkosti hlavy státu, několikrát vystřelil, aniž by kdokoli z policistů či ochranky jakkoli zareagoval.

 "Velká nepříjemnost," reagoval ministr zemědělství Petr Bendl. "Mně přijde podivné, že jsme se v posledních dvou týdnech ocitli znovu v hledáčku zahraničních médií, a to jen díky tomu, že někdo nepracoval, jak pracovat měl," zhodnotil kauzu s pančovaným alkoholem a střelbou na Klause zástupce socialistů Lubomír Zaorálek. Ten následně doplnil, že špatný je celý systém. Připomenul nejen mrtvé a doživotně poškozené kvůli alkoholu, ale také nekvalitní potraviny. "Pan ministr Kubice o tom alkoholu musel vědět už řadu let, to není chyba jednotlivce, ale celého systému," dodal Zaorálek. "Počkejme, až se celá věc vyšetří, aby bylo vidět, kdo chyboval," odvětil Bendl.

"Klidná síla versus vichřice, řekl bych," komentuje pro ParlamentníListy.cz analytik Břetislav Polách. "Lubomír Zaorálek je v posledních dvou letech nejagresivnější zástupce ČSSD. Vystřídal Ratha, to je patrné. Ale na rozdíl od něj se vyhýbá osobním útokům a konstatuje fakta. Není divu, že patří k politikům, kteří mají pravidelně nejvyšší počet preferenčních hlasů. U ministra Bendla, který byl zřejmě nachlazen, šlo spíš o defenzivní reakce, než o kreativní postoje. Bendl opakoval, co již mnohokrát uvedl na tiskovkách a víceméně byl ve studiu tak nějak do počtu," dodává Polách.

Zdroje: