Dnes je čtvrtek 16. května 2024., Svátek má Přemysl
Počasí dnes 20°C Oblačno

Topolánek přechází ke knížeti. Dostane se nakonec na Hrad?

Topolánek přechází ke knížeti. Dostane se nakonec na Hrad?
zdroj: tisková zpráva

Topolánek definitivně skoncoval s občanskými demokraty. Poté co jej straníci "sestřelili" z pozice volebního lídra odchází zhrzen ke Kalouskovi a Schwarzenbergovi. Píše to server Aktuálně.cz. Nesmělo by se ovšem jednat o zprávu z prvního dubna.

"Do pr... Bez komentáře! Karel je fajn, ale to přece nesouvisí s tím, že je šlechtic a má mozek vymytý od církve, on je prostě fajn," odepsal údajně na dotaz Aktuálně.cz v SMS zprávě předseda ODS. Oficiálně by měl podle zpravodajského serveru přestup oznámit na čtvrtečním grémiu strany.

Pokud by nešlo o zprávu podepsanou zkratkou "apr" s datem 1. dubna, jednalo by se o politický přestup roku, možná desetiletí a Topolánek by tak strčil do kapsy i senátora Bedřicha Moldana.

Topolánek nicméně čelí obrovskému tlaku ve vedení strany a jeho odchod z čela strany visí ve vzduchu.

"Škoda. Na venkově máme na kandidátkách obrovský shit, tohle by byla posila," pokračuje Aktuálně.cz v aprílovém duchu údajnými slovy Karla Schwarzenberga, jenž lituje, že TOPolánek nemůže zasáhnout do již uzavřených sněmovních kandidátek.

V ODS se tak bude během čtvrtka i nadále řešit "kam s ním", tedy kam s dlouholetým předsedou "s gulema". V Bruselu je již český eurokomisař Štefan Füle, jehož plat by se Topolánkovi jistě moc hodil.

Případný senátorský post a s tím související plat by jej nemohl uspokojit a tak se nabízí jediná možnost. Topolánek na Hrad. Volba je sice až v roce 2013, Přemysl (nikoliv Bohuslav, jak si omezení čeští novináři často pletou) Sobotka by ovšem starému kamarádovi, se kterým si od nynějška oniká, mohl prezidentskou kandidaturu přepustit.

www.parlamentnilisty.cz